Entrants de Nadal

Entrants de Nadal

Arriben els nadals, tots el sentim ja amb la seua llum, els seus colors i el seu xivarri de carrer. Una de les coses que més fa gaudir en nadal és parar taula: les nostres estovalles de tela, plats, copes, el toc de color amb canelobres i sobretot les veles en la taula, que donen la benvinguda als comensals quan entren a la nostra casa. Us proposem uns entrants com a complement que ens despertaran l’apetit.

CARPACCIO DE  TOLLINA

650 gr. De tonyina fresca
2 llimes
tàperes
romaní
250 gr, de vi d’arròs
oli d’oliva
8 tortetes de creïlla ratllada preparada
2 manolls de créixens (berros) xicotets
pebre

Per a les tortetes :
½ kg. Creïlles
1 ceba gran
2 ous
3 cullerades de farina

Congelem lleugerament la tonyina i la tallem en rodanxes fines. Expremem les llimes i aboquem el suc per damunt de la tonyina . Barregem l’oli d’oliva amb el vi d’arròs. Afegim les tàperes i les fulles de romaní, ho aboquem per sobre del peix. Ho deixar reposar uns 20 minuts. Preparem les tortetes pelant i ratllant les creïlles i les barrejant amb l’ou, ceba i la farina. Hi afegim sal pebre i remoure. Fles fregim en oli calent. Disposem la tonyina sobre les tortetes, adornant-les amb créixens i espolvorejant-les amb pebre.

Entrants de Nadal
XAMPINYONS FARCITS DE DACSA

12 xampinyons grans
250 ml brou verdures
100 gr. Olives negres
200 gr. dacsa
1 pebrot roig
julivert
oli, pebre , sal.
Ceba i alls mòlts
Herbes per a adornar

Netegem els xampinyons i llevar la tija. Tallem les olives en daus. Calfem en una paella la dacsa, les olives i el pebrot. Hi afegim el julivert i condimentem amb sal, pebre i l’all i la ceba mòlts. Farcim els xampinyons i els deixem al forn 20 minuts.

Entrants de Nadal

VOLAVENTES DE MÚRGOLES

250gr. de múrgoles
1 ceba
100gr. de cansalada o bacon fumat
4 volavantes preparats
oli , ix
pebre recent mòlt
80 gr de nata
2 rovells d’ou
Fulles d’enciam, per a adornar.
1 llima en rodanxes

Netegem les múrgoles, trossegem-les. Pele mla ceba i la piquem finament. Tallem la cansalada en daus xicotets. Calentem els volavantes al forn 100 º C. Calfeml’oli en una sapaella i fregim la cansalada. Incorporem la ceba, afegim les múrgoles i ho sofregim 5 minuts. Salpimientem. Batem la nata juntament amb les gemmes, afegim els ingredients ofegats i farcim els volavantes. Amb la mescla adornem amb herbes. Servim els volaventes en plats, adornats amb fulles d’enciam i rodanxes de llima.
Entrants de Nadal

MANDONGUILLES EMBOLICADES EN FIDEUS XINESOS

50gr. Fideus d’ou xinesos
1 escalunya (varietat de ceba), cebollí xinés,gingebre,pebre.
1 cullerada de cacauets
125 gr. Carn de porc
1 cullerada de pasta de llagostins
suc de llima, brou de peix,

Barregem la carn de porc amb l’escalunya i el cebollí picat,el pebre, el gingebre i els cacauets. Afegim la pasta de llagostins , 1 cullerada de suc de llima i dues cullerades de brou  de peix. Fem boletes amb la mescla preparada. Escorrem els fideus i els banyem en oli. Els disposem al voltant de les mandongilles com una xarxa. Fregim les mandonguilles en oli calent fins que estiguen rostides, les treiem  de la paella i les escorrem en paper absorvent. Servim.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà