‘Make some are us’ presenta ‘L’home en cursiva’

portada make

Make Some Are Us (llegit “ma que som arreus”) porten ja més de deu anys dalt dels escenaris. La banda ha sofert diverses transformacions passant de ser un power-trio al clàssic quartet de rock. Parlem amb els seus integrants del seu nou disc ‘L’home en cursiva’, que està format per 11 cançons de rock alternatiu impregnat per una clara influència del so internacional, això sí, amb la emprempta de l’estil característic dels Make.

– Definiu el vostre segon disc, ‘L’home en cursiva’: què vol dir?

L’home en cursiva és eixa part que tothom tenim i sol aparèixer a altes hores de la nit després d’unes quantes begudes espirituoses, és quan la nostra personalitat es deforma per deixar treure tot allò que normalment amaguem en el lloc més fons de la consciència, és quan et mires a l’espill i no reconeixes què veus però saps que ets tu, eixe és l’home en cursiva. El disc és reflex d’aquest esperit ja que es tracta d’un treball “molt espirituós” també.

– Com va ser el procés creatiu del disc?

L’essència de la nostra tasca creativa és arribar a una idea. Quan aconseguim fer-nos amb un so amb el que qual ens sentim tots a gust, comença tot un treball per arrodonir la nova línia sonora fins que cadascú troba el seu lloc dins d’ella. Pensem que cada tall arriba al seu punt final al mirar-nos les cares després de tocar el tema al local d’assaig. En eixe moment sabem que el procés ha finalitzat.

– Quines serien les diferències més importants entre el primer disc i aquest segon?

El primer va ser realment una “demo” que havíem de gravar per a poder eixir del niu. Va ser la manera de poder presentar a què sona Make Some Are Us i poder començar a rodar un directe i donar-nos a conèixer. L’home en cursiva, en canvi, és un treball complet i temàtic, busca un so i porta una intenció, a més, aquest treball mostra una evolució que esperem quede reflectida al nostre proper treball.

– A l’hora de fer cançons, què vos inspira?

Potser siguen les sensacions, en compondre pot passar que comences amb una idea i uns acords que poden donar-se completament la volta fins que trobem alguna cosa amb el que realment es sentim representats. Eixe és el moment de partida.

– Musicalment, d’on ve Make Some Are Us?

Es trobem còmodes amb diferents facetes de la música rock, des dels estripats, corrosius i undergrounds sons dels 70 i 80 fins a les tendències més depurades i fins i tot electròniques del panorama indie-rock actual. En mig d’aquests estils i sempre dins del rock alternatiu és on els Make busquen el seu espai.

– Quina penseu seria la cançó més representativa del disc i per què?

Aquesta pregunta és conflictiva perquè cadascú te la seua opinió al respecte, però una de les cançons que porta tots els ingredients del disc podria ser “Retro”. La temàtica, el so i l’energia de la cançó van en la línia de tot el disc.

– Per als que no vos coneguen: com va nàixer el grup i on? Quins projectes de futur teniu?

Com pràcticament quasi tots els grups de música tot començà com a un projecte entre amics a Riba-Roja de Túria amb la motivació d’aprendre a tocar un instrument i imitar a les grans bandes de rock que tots escoltàvem en aquella època, però aquesta aventura, després d’algunes reestructuracions de la banda es va anar allargant fins al moment present, moment que ens ha paregut el perfecte per presentar el nostre primer disc amb la intenció de rodar-lo (donar-lo a conèixer) i amb la perspectiva de futur de gravar el nostre proper treball l’any 2014, el qual esperem que porte moltes sorpreses.

– Teniu algun concert previst?

El pròxim concert serà al Riba-Rock el divendres 2 d’agost a les 12 de la nit. Es tracta d’un festival  que es celebra a Riba-Roja de Túria i que preparen amb molta il·lusió la associació del Riba-Rock. Tenim moltes ganetes de tocar a casa i sentir les impressions que ha causat el disc a més de que sempre es un plaer tocar amb els grups del poble. Aquest any es celebrarà els dies 2 i 3 d’agost i comptarà amb grups com No Name Project, Sujeto K, Bajoqueta Rock, Kriatura, Funkiwis i Racounterets.

Les properes actuacions de la banda les anirem penjant al Facebook i altres canals de promoció per anar anunciat la gira del disc.

La presentació oficial del disc serà el dia 5 d’octubre, al 5é Aniversari de Mésdemil.  De moment no tenim més dades, però vos mantindrem informats!

 makesomeareus

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà