El conseller d’Economia defensa a Vilamarxant la col·laboració públic-privada en el sector industrial

jornada industria

El CEI Túria acull la jornada d’InfoTúria y À Punt

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha defensat hui a Vilamarxant en el marc de la jornada ‘El desenvolupament industrial com a atracció d’empreses’ organitzada per *InfoTúria i À Punt que en la Comunitat Valenciana “s’estan fent les coses bé, amb la col·laboració públic privada i amb una implicació molt clara per part dels ajuntaments i la Generalitat”. Prova d’això, és que “abans d’entrar com a conseller es destinaven 10 milions per a indústria, ara són 300 milions”.

Climent, que ha clausurat la trobada comarcal, ha defensat que “per primera vegada en la història de la democràcia el Govern de la Generalitat des del 2015 ha fet una aposta per la indústria perquè sense indústria és molt complicat tindre una societat equilibrada, cohesionada, amb ocupació estable i de qualitat”.

jornadas industria

En la jornada han participat l’alcalde de Vilamarxant, Xavier Jorge; Lola *Celda, presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria; el regidor d’Hisenda i Foment Econòmic de Riba-roja; José Ángel Hernández; Juan Gallur, director de Banca Empresa de Caixa Popular; i Diego Romà, gerent de FEPEVAL (Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana).

El responsable autonòmic ha valorat en l’esdeveniment celebrat en el Centre d’Emprenedoria i Innovació del Túria (CEI Túria) de Vilamarxant que “la connivència de l’administració local i de l’empresariat en el seu conjunt ha fet que factible que hàgem posat en mapa la indústria en el nostre territori”.

Rafa Climent ha posat en valor les ajudes de l’IVACE que des del 2015 es destinen cada any a la la modernització de les àrees industrials amb l’objectiu d’atraure inversions, implantació d’empreses i dinamitzar l’economia” i ha defensat que la indústria és “bàsica per a generar estructura i cohesió social en el nostre territori, per a generar estabilitat econòmica des de la sostenibilitat”.

jornada industria

En aquest sentit ha apostat per desenvolupar projectes empresarials que siguen “rendibles econòmica, social i mediambientalment” i per la transformació del model energètic cap a energies renovables i ha anunciat la inauguració imminent de la primera comunitat energètica industrial.

Xavier Jorge, encarregat d’obrir la trobada, ha destacat que la inversió en el polígon Enchilagar del Rullo i en el centre d’innovació, referent comarcal, “ha atret empreses, talent i ocupacions a Vilamarxant el que permet generar més riquesa que repercuteix en la qualitat de vida els veïns”.

El primer edil ha reforçat la idea del desenvolupament industrial com una aposta segura per al municipi de Camp de Túria: “La millora de la connectivitat, les infraestructures municipals, els accessos i els serveis permeten a les empreses créixer i, el més important, ser competitives en els seus respectius sectors”.  

Per part seua, la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda, ha defensat el potencial que té la comarca, amb 29 àrees industrials repartides entre els municipis, i el treball que desenvolupa l’ens supramunicipal per a afavorir el potencial econòmic a través del sector industrial, el comerç i el turisme. “Són tres potes que des de la Mancomunitat hem treballat molt amb una estratègia comarcal que donarà els seus fruits no gaire lluny”.

jornada industria

L’esdeveniment ha reunit en el CEI Camp de Túria a més de mig centenar d’assistents entre els quals es trobaven representants polítics, associacions d’empresaris i a empreses situades a la comarca. Així han assistit Víctor Sanchis, Héctor Troyano i Ciro Ferrer, regidors de l’Ajuntament de Vilamarxant; el regidor de l’Ajuntament de Llíria i diputat autonòmic de Compromís, Paco García; Romina Moya López gerent de Rib A3 Associació Empresarial Polígons Riba-roja de Túria A-3; i el secretari general d’UPA-PV, Ricardo Bayo, entre altres.

El regidor de Promoció Econòmica de Vilamarxant, Víctor Sanchis, en la seua intervenció ha explicat que des de l’Ajuntament s’ha millorat el polígon industrial Enchilagar del Rullo i per això, “cada vegada més empreses s’assenten a Vilamarxant o estan pensant a fer-ho”.  

“La relocalització d’empreses i el canvi del model productiu són processos molt beneficiosos perquè reforcen la indústria local i hem treballat per a atraure aqueixa reindustrialització al nostre poble”, ha afegit el regidor. 

En el cas de Riba-roja, el regidor d’Hisenda i Foment Econòmic ha posat en valor els més 6 milions de metres quadrats de zona industrial on funcionen 1.343 empreses de les 2.302 de tot el municipi que aglutinen al 80% dels 18.500 treballadors.

Des de l’IVACE i l’Ajuntament de Riba-roja s’han invertit quasi 10 milions d’euros des del 2018 per a la millora dels accessos, la seguretat i els serveis, com el transport gratuït de 5 del matí a les 11 de la nit.

El gerent de FEVEPAL i AEMON, Diego Romá, ha subratllat la importància dels parcs empresarials per als quals ha reclamat millores amb la col·laboració públic-privada, així com de la llei “pionera” d’àrees industrials de la Comunitat Valenciana que estan “fotocopiant” en altres territoris de l’estat espanyol, però que “no pot estar en un calaix”.

Galería de imatges de la jornada, açí

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà