BANNER LLIRIA

EUPV reclama al Consell que renuncie al pagament dels sobrecostos de les obres de Calatrava

La formació d’esquerres ha presentat aquest una Proposició No de Llei en Les Corts Valencianes en la què demana que el Consell revise el projectes realitzats per l’empresa de l’arquitecte Santiago Calatrava per encàrrec de la Generalitat Valenciana.

José García

“Considerem necessari que totes les obres de l’arquitecte de capçalera del PP es posen damunt la taula per analitzar un a un els sobrecostos vergonyosos que Calatrava ha generat i dels que l’Administració valenciana no hauria de fer-se càrrec”, ha explicat el diputat autonòmic d’EUPV, Ignacio Blanco.

La proposta d’EUPV pretén que s’investigue a fons estos projectes “per tal de determinar la quantia total dels sobrecostos per canvis en les obres vinculats a millores en la seguretat o a rectificació d’errades de disseny. Volem conèixer tots els expedients, tant els de les obres que s’han dut a terme com els d’aquelles que s’han quedat sense executar, perquè en tots els casos hi ha un patró comú: pagaments milionaris i fórmules opaques de contractació”, assegura Blanco.

A més, Esquerra Unida reclama que el Consell renuncie al pagament (el passat i el que resta pendent) d’estos sobrecostos a compte de l’Administració pública valenciana. “El Consell ha d’assignar el pagament d’aquestos sobrecostos a l’empresa que ha dissenyat i dirigit l’execució dels projectes, és a dir, la de Calatrava. Este govern no pot seguir consentint tots els capritxos d’aquest senyor, i ha de defensar l’interés públic posant en marxa els mecanismes per tractar de recuperar els diners gastats indegudament, com han fet les companyies asseguradores en el cas del Palau de Congressos d’Oviedo”.

El diputat d’EUPV recorda que els problemes de funcionalitat derivats d’un mal disseny arquitectònic, es veuen en el Palau de les Arts de València, on hi ha hagut problemes amb “inundacions, i una deficient acústica que va obligar a canviar tot el revestiment de fusta d’un dels auditoris amb un sobrecost estimat en més de 6 milions d’euros, 1.000 milions de les antigues pessetes. Tenint en compte que Calatrava cobra a percentatge sobre el cost final, ens trobem amb la situació paradoxal que les seues errades tècniques suposen un perjudici econòmic per a l’erari públic valencià però un benefici encara major per a ell”, denuncia Blanco.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà