Llíria albergarà la jornada ‘COVID-19, drets i responsabilitats’

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, i l’Agència Valenciana Antifrau, celebraran este dijous, 6 de maig, la jornada ‘COVID-19, drets i responsabilitats’ a Llíria. Esta activitat, a més, es realitza gràcies a la col·laboració activa de l’Ajuntament de Llíria i la Facultat de Dret.

L’eix temàtic de la jornada, que es desenvoluparà a l’Espai Turisme Llíria, serà el debat sobre l’impacte de la pandèmia en el vessant polític i social. Qüestions com la celebració de processos electorals durant l’emergència sanitària, el dret a decidir sobre la vacunació, la delinqüència digital i la vulneració de les normes o l’actuació dels poders públics centraran les intervencions dels participants.

La jornada començarà amb l’acte d’inauguració d’esta, a càrrec de l’alcalde Manolo Civera, el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, i el director de l’Agència Valenciana Antifrau, Joan Llinares. 

Posteriorment, se celebrarà una taula sobre l’exercici dels drets en el context de la pandèmia del COVID-19, moderada per Anselm Bodoque, cap del Servei de Formació de l’Agència Valenciana Antifrau. Es dividirà en dues conferències: d’una banda, Joaquín Martín, del Departament de Dret Constitucional de Ciència Política i Administració, que parlarà sobre ‘Eleccions en temps de pandèmia’. I, d’altra banda, Yolanda García, del Departament de Dret Romà i Dret Eclesiàstic de l’Estat, que se centrarà en ‘Les vacunes contra la Covid. El dret a decidir sobre la vacunació i les seues possibles conseqüències’.

La jornada continuarà amb una segona sessió, que analitzarà les actuacions de vulneració de les regles durant la pandèmia. En esta ocasió, la moderadora serà Sílvia Vèrnia, directora de Prevenció, Formació i Documentació de l’Agència Valenciana Antifrau, que també parlarà sobre ‘Desobeir a l’autoritat i a les normes en temps de COVID-19’.

Al costat d’ella estaran Alberto Alonso, amb una anàlisi crítica sobre ‘Desobeir a l’autoritat i a les normes en temps de COVID-19’, i Paz Lloria, que enfocarà la seua ponència en la ‘Ciberdelinqüència i COVID-19’. Tots dos ponents formen part del Departament de Dret Penal de la UV.

Finalment, l’activitat tancarà analitzarà el paper dels poders públics durant l’emergència sanitària. Joan Llinares serà qui exercisca com a moderador i participaran M. Pilar Batet, encarregada del Servei de Contractació i Central de Compres de la Diputació de Castelló, que donarà el seu punt de vista sobre els efectes del COVID-19 en la contractació pública, i Gabriel Doménech, del Departament de Dret Administratiu i Processal de la UV, que oferirà una visió global sobre la responsabilitat patrimonial que ha d’assumir l’Estat per la gestió de la crisi sanitària.

L’objectiu principal d’esta iniciativa és oferir una discussió acadèmica i social sobre aspectes que s’antullen essencials per al control i la millora, a mitjà i llarg termini, de la gestió d’assumptes públics.

Les persones interessades a assistir poden inscriure’s a través del següent enllaç: https://links.uv.es/d5fktw1

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà