Orozco denuncia “la consagració de les bestretes que poden demanar els regidors del govern”
Els regidors del grup municipal Guanyem SAB (Compromís-Podemos) han abandonat este matí el ple extraordinari de pressupostos de l’Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeveper per a protestar per la convocatoria amb només 24 hores d’antelació i a les 10 hores, “sabent que els regidors de l’oposició tenim els nostres treballs i no hi ha temps d’adaptar agendes o resulta impossible acudir al matí en dies laborables”.
Dels sis regidors de l’oposició només han pogut acudir 2 dels 3 de GuanyemSAB que han abandonat el ple després d’explicar la seua opinió sobre la situació i sobre els pressupostos.
Han recalcat que abandonen la sessió en senyal de protesta per “l’atropellament a la democràcia que suposa actuar així per part de l’alcalde Enrique Santafosta (AISAB) i la complicitat dels regidors del PSOE i Ciutadans”.
El portaveu de GuanyemSAB, Ramón Orozco, ha recalcat que “es demostra, una vegada més, el poc que els importa el joc democràtic ja que han transformat els plens en un mer acte formal, convocats a traïció i amb la fi de complir l’expedient. Els importa poc o res que l’oposició puga expressar i debatre davant de la ciutadania”
Ha recordat que “en 8 anys de govern no han sigut capaços de portar els pressupostos al ple perquè entren en vigor el dia 1 de gener com estipula la legislació. L’any 2023 no entraran en vigor, com prompte fins a mitjan març, si no hi ha reclamacions. Això suposa un desenfocament de més del 20% del pressupostat ja que serà per a només 9 mesos dels 12 que té l’any”.
Sobre els comptes, ha explicat en un comunicat que dels 8,8 milions d’euros del pressupost d’ingressos els venen d’aportacions de l’Estat 3 milions i de despeses es deixen en personal 3,5 milions d’euros, “corresponent 300.000 euros a les seues retribucions com a equip de govern” i més de 4 milions es destinen a pagar els serveis externalitzats com a neteja, enllumenat, fems, etc…
“Es deixa un deute en 2022 de 6,3 milions, quasi com en les pitjors èpoques del govern d’Eugenio Cañizares del PP, i aflora un pagament nou de l’EPSAR per la Taxa Tamer que aquest govern municipal va deixar de pagar durant anys malgrat els advertiments que els vam fer i ascendeix a 1,6 milions d’euros a pagar en diversos anys i amb interessos de demora de 76.000 euros de moment”.
Un dels aspectes “més escandalosos”, segons Ramón Orozco, és “la consagració de les bestretes que poden demanar els membres del govern, com si foren treballadors amb contracte, quan mai se sap quan s’hauran de marxar. Ja va ser escandalós que en 2020, en plena pandèmia, l’alcalde es concedira 15.000 euros a retornar en tres anys i sense interessos quan el límit màxim eren només dos mensualitats de sou. També van gaudir de bestretes la regidora socialista i el de Ciutadans, qui a més tenia quantiosos deutes amb el propi consistori que li pagava el sou.”