BANNER LLIRIA

‘eMe, Early Music of Edeta’ del 21 al 26 de març

Cartel eMe 2023

L’església de la Sang acollirà la programació de concerts de la cinquena edició del Festival de Patrimoni Històric i Música Antiga de Llíria “eMe 2023” del 24 al 26 de març.

El divendres i el dissabte a les 19.00 hores, i el diumenge a les 12 hores, a l’església de la Sang (Monument Nacional i BIC). Amb el subtítol de ‘TheChronologial Music Experience’, Turisme Llíria ha elaborat una cuidada programació que va des de la música medieval a la barroca passant per la renaixentista. Les entrades per a estes actuacions es poden adquirir en l’App i web municipal.

El divendres 24 actuarà la formació de Granada ACG, A Cor Gentil, amb un repertori medieval dedicat a la figura de María present en les tres principals religions monoteistes i que li dona nom a l’auditori, església de Santa Maria com era coneguda originalment la Sang. ACG està formada per la lliriana Júlia Chiner, la valenciana ElmaSambeat, el marroquí Aziz Samsaoui i l’iranià KavehSavanian.

El dissabte 25 serà l’actuació de La Regalada, formació inspirada en els ministrers renaixentistes i antecessora de les bandes de música contemporànies. La Regalada és un grup format pel llirià Juan Carlos Igea, els valencians Onofre Serer, Ricard Casañ, Juan Bautista Abad, Manuel Arnedo, Guillermo Ferrando i Israel García, el murcià César Navarro i l’andalús Vicente Alcaide.

L’eMe es tancarà amb l’agrupació edetana Harmonie Ensemble, que interpretarà obres de Bach i comptarà amb la participació de solistes internacionals com el director cubà especialitzat en el barroc Alexis Aguado i la soprano georgiana IlonaMataradze, i de solistes nacionals com la flautista Gemma Goday.

La programació de l’eMe 2023 es presentarà el 21 de març, Dia Europeu de la Música Antiga, a l’Espai Turisme Llíria, pel tècnic de Turisme, Vicent Sesé, juntament amb el llibr’ “Instrumentos para trovar y danzar en la Llíria del siglo XIII’ del músic Jota Martínez i amb la participació de Mara Aranda, directora del Centre Internacional de Música Medieval, i de José María Nácher, de la Universitat de València.

Este esdeveniment s’emmarca dins del conveni de col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana a través de la marca turístic-cultural “MediterranewMusix”. A més, esta edició compta amb la col·laboració del MAG, Festival de Música Antigua de Granada, dins de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO.

L’edil de Turisme, Paco García, ha assenyalat “la singularitat d’este festival temàtic que fa un recorregut musical per les diferents èpoques del patrimoni històric de Llíria”. A més, “esta edició inclou una conferència divulgativa amb la presentació del llibre que explica la recuperació i construcció dels instruments antics trobats en les pintures del treginat de l’església de la Sang”, ha afegit el regidor.

Doble Quintet Llíria City Of Music

Dins de la programació de l’àrea, Ensemble Doble Quintet “Llíria City of Music” actuarà el divendres 31 de març a les 19 hores en el Conservatori de Música de Llíria, on estrenarà el repertori que portarà el pròxim estiu a terres franceses i coreanes.

Esta agrupació està íntegrament formada per músics de les dos societats musicals de la localitat i dirigit pel prestigiós mestre internacional José Miguel Rodilla.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà