L’Eliana celebra del 3 al 26 d’abril l’Ecozine Film Festival, com a seu oficial per quart any consecutiu d’aquest certamen de referència en temàtica mediambiental i membre fundador de la Green Film Network.
La Secció Joves, en la qual participen 4.000 alumnes de tota Espanya entre ells de l’Eliana, compta amb una programació de vuit curtmetratges (animació, documental i ficció) que els alumnes de primer de l’ESO han pogut visionar i votar aquests dies.
A més, la programació inicial ha inclòs tallers de Misdirection o el lliurament del carnet OCA (Observadors Ciutadans Ambientals), amb el qual els titulars analitzen i informen regularment l’Ajuntament sobre com millorar aspectes relacionats amb l’estat dels arbres de la localitat, la mobilitat sostenible, el reciclatge o la sostenibilitat.
El calendari reprendrà després de les vacances escolars amb un taller per a primer de Batxiller en l’IES on al llarg del matí crearan l’Arbre Àgora del coneixement i dels fruits amb l’artista TrementinaLux.
L’última setmana serà el torn de la xarrada col·loqui amb l’escriptor Joaquín Araujo, naturista i ambaixador d’Ecozine 2023, oberta al públic en general.
La cita serà dimarts 25 a partir de les 19 hores al Centre de Formació de Persones Adultes (EPA). Presentat i moderat per la investigadora Pepa Méndez, inclourà també la projecció de les pel·lícules de la Secció Jove.
Dimecres 26 el festival tancarà amb la catifa verda i el llargmetratge ‘Dear Future Children’, un projecte que segueix a joves activistes en les protestes de Hong Kong contra les intromissions del govern de Pequín, de Xile contra la desigualtat social, i d’Uganda, en les protestes locals de Fridays for Future per la justícia climàtica.
A més, l’alumnat de primer de Batxiller podrà gaudir de la connexió en línia amb els realitzadors del projecte.
En el marc d”Enfocats: Joventut pel clima’, aquest mateix alumnat juntament amb el de primer de l’ESO gaudirà de nou d’una trobada, aquesta vegada amb un caràcter més íntim, amb Joaquín Araujo.
En aquesta ocasió el certamen, que té com a finalitat divulgar, exhibir i premiar pel·lícules de ficció, animació i documentals de temàtica ambiental, a més de promoure activitats paral·leles relacionades amb els audiovisuals i el medi ambient, ha rebut 550 produccions de 40 països i s’han seleccionat 70 títols de 28 països.