Camp de Túria desperta sensacions amb una oferta que inclou des d’aventures nocturnes fins a cuinar una paella a llenya

La comarca te ne en els seus monuments històrics i paisatges un dels seus principals atractius. No obstant això, són les seues opcions culturals, gastronòmiques i esportives les que amplien las possibilitats d’un territori que aposta per un turisme menys massificat per a brindar al turista d’una experiència única

Els impresionants castells d’origen àrabe de Benissanó i Bétera, les imponents vistes del castell islàmic de Serra en la Serra de Calderona, els mausoleus i termes romanes en Llíria o el omnipresent Parc Natural del Túria.

La Mancomunitat Camp de Túria alberga enclavaments meravellosos per a visitar en família o amb amics,encara que per a gaudir de una experiència íntegra en el pròxim pont d’octubre els visitants tenen l’oportunitat d’assaborir experiències gastronòmiques, posar el cos i la ment a prova amb esports d’aventura i baixar les revolucions amb visites guiades als paratges naturals entre la Serra Calderona i el riu Túria.

Sota els ejescamp d’essències, camp d’ aventures i camp de sabors se espremen les opcions turístiques de la comarca, que rep anualment 235.000 turistes. Aguditzar el paladar amb rutes gastronòmiques i tastos de vins, aprendre a cuinar una paella valenciana a llenya, practicar esports d’aventura o gaudir d’activitats lúdiques sota la llum de les estreles. Totes elles, experiències enriquidores alineades amb l’essència de la comarca i que permeten una desconnexió de la rutina.

Experiència cultural en família
La infinitat de monuments, arquitectures, paisatges i miradors conviden a planejar un viatge tradicional en família. D’aquesta manera, Llíria comunica els seus camins amb l’inestimable suport dels cavalls, accessibles també per als turistes que vulguen conéixer al galop els racons de la “ciutat de la música”.

Riba-roja de Túria està a uns passos del Parc Natural del Túria, on es poden fer rutes com la de la Vallesa i la del Palmerar, i oferta a més una visita teatralitzada a un dels jaciments històrics més importants de l’època visigoda: el Pla de Nadal, un enclavament arqueològic que compta al seu torn amb un museu homònim.

Els ocells també són part de l’essència d’aquest enclavament, per això l’experiència de gaudir dels ocells autòctons de la zona -en anglés, birdwatching- és un altre gran atractiu per a celebrar a la comarca la festivitat del dia de la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, a Serra es pot realitzar una visita teatralitzada per a conéixer les tradicions, els personatges històrics del municipi, descobrir la llegenda de “La Calderona” i l’ofici d’aiguader. I en la Serra de Calderona, a més de gaudir la seua increïble panoràmica des de les altures, els visitants disposen de l’exposició el “poder de les plantes”, un dels atractius principals de la localitat per les propietats medicinals, aromàtiques i culinàries que contenen les seues plantes.

Enriquir el paladar entre muralles
Les papil·les gustatives ho agrairan. I no únicament per les paelles i els vins valencians, sinó també per les formacions culinàries. A Benissanó, les parelles amb inquietuds pels fogons poden apuntar-se a la masterclass de paella valenciana tradicional a llenya.

La Pobla de Vallbona presenta els plats típics de la seua gastronomia i promou una mirada global des d’un punt de vista local, amb l’opció de provar vins específics de cadascun dels cinc continents del planeta. Mentre que en Riba-roja, el rememorar la connexió comercial entre Àsia i Europa en la Ruta de la Seda, integrada en el municipi, és una oportunitat de xopar-se de la història del territori abans de reservar un menú degustació exclusiu amb maridatge i un tast de vins.Parar-se a menjar a les portes d’un castell, muralla o en els camins del Parc Natural del Túria pot ser un moment per a recordar del viatge.
Camp d’ aventures

El turisme d’acció i d’esports d’aventuraes un altre gran reclam. Escalada, barranquisme, senderisme, hípica, rafting, caiac, marxa nòrdica. Activitats per a grups d’amics o per a famílies que aprecien la majestuositat de la comarca, però que el cos els demana moviment i adrenalina. Una guerra de pintura nocturna sota les estreles o un circuit d’humor groc en diferents punts de l’extensió del parc són opcions òptimes per a divertir-se, desconnectar i agafar forces per a la resta de l’any.

El patrimoni natural, històric i cultural és el punt d’unió entre els municipis de la Mancomunitat Camp de Túria, que ha llançat la campanya ‘*Desperta Sensacions’, emmarcada en el Pla de Dinamització i Governança Turística acordat amb Turisme Comunitat Valenciana i el Centre de Turisme de la Diputació Provincial de València. Les activitats culinàries i esportives, en un marc de turisme rural, sostenible i a baix preu, són experiències molt atractives per a les famílies i grups d’amics que busquen una escapada diferent a l’habitual en un ambient menys massificat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà