El programa de les nits dels dimecres d’À Punt viatja per a descobrir els llocs més interessants
Demà dimecres 24 de gener, a les 22 hores, en À Punt, ‘Valencians al món’ viatja a Edimburg amb la reportera Nerea Camps per a mostrar els racons més fascinants d’aquesta ciutat escocesa. Ho farà amb l’encant de la celebració del Dia de Sant Andreu, el dia nacional del país.
Fernando Mas,de Crevillent, fa cinc anys que viu a Edimburg. L’equip i ell començaran la ruta al castell d’Edimburg i, des d’allí, més tard, Fernando dirigirà un tour per la ciutat. Seguidament, visitaran la Càmera Obscura, un edifici històric que alberga una sèrie d’il·lusions òptiques interactives. Carolina Peiró, de Gandia, fa huit anys i mig que viu a Edimburg i citarà l’equip al passeig de Leith. D’allí, portarà el programa fins a sa casa i l’ensenyarà. Després, tots junts, visitaran els jardins de Princess Street. Continuaran fent una compra a la botiga Carnivale i, més tard, faran una ruta exprés per a conéixer els llocs on es va gravar la famosa saga Harry Potter.
Enrique Castillo,d’Alzira, fa nou anys que viu a Edimburg i es trobarà amb l’equip a Stirling, una ciutat pròxima a Edimburg. Allí, visitaran l’estàtua de Robert de Brus, un gran estratega militar. A continuació, visitaran MadMax Adventures, on Enrique i Nerea es convertiran en autèntics escocesos. Christian García,de València, fa cinc anys que viu a Edimburg i esperarà l’equip a la botiga Geoffrey (Tailor), on descobriran que, actualment, el kilt, la falda típica escocesa, només s’empra per a ocasions especials. Després, visitaran també el tossal Arthur’s Seat i, finalment, acabaran el dia a The Scotch Whisky Experience, on faran un tour per a conéixer com és el procés d’elaboració del whisky i en faran una degustació.
Rosana Pedroche,de Torrent, fa deu anys que viu a Edimburg. Ella i l’equip del programa visitaran la localitat de Saint Andrews. Començaran la ruta a la catedral i és que l’entrada a alguns monuments nacionals és gratuïta durant el Dia de Sant Andreu, la festa nacional. Més tard, visitaran el campus de la Universitat de Saint Andrews, un centre exclusiu on, per a estudiar, els estudiants lloguen pisos que poden arribar a costar fins a 2.000 lliures esterlines.
Sandra Ferrer,de Massalavés, fa quatre anys i mig que viu a Edimburg i quedarà amb el programa a la seua acadèmia de dansa. Durant l’experiència, ens assabentarem que Edimburg és l’única ciutat del món on es pot estudiar parapsicologia i és que se sol dir que, allí, hi ha molta activitat paranormal.
Edimburg i els fenòmens paranormals
A Edimburg, les històries de fantasmes es fonen amb els carrers empedrats i els edificis centenaris creant un ambient intrigant i misteriós. Els passadissos subterranis, anomenats vaults, amaguen més que ombres i foscor: són testimonis de paraules i rialles que ressonen en l’aire quan no hi ha ningú al voltant.
El cementeri de Greyfriars és, també, una altra dimensió. Allí, l’ombra de Bobby, un gos extremadament fidel, sembla flotar suaument i enigmàtica. Les llegendes de les visites nocturnes d’entitats misterioses mantenen viva la tradició oral i, sobretot, la fascinació pels fenòmens paranormals d’Edimburg.
Edimburg és una ciutat on el passat i el present es barregen en un còctel de misteris que alimenta la curiositat de tots aquells que busquen un raig de llum enmig de l’ombra. Ací, els fantasmes i els mites no són tan sols històries, sinó que doten la ciutat d’un encant especial i enlluernen la ment dels aventurers que s’atreveixen a perdre’s en aquest no-res entre la realitat i la imaginació.