Troyano: “No és moment de retrets ni provocacions”
L’alcalde de Vilamarxant, Héctor Troyano, ha sol·licitat hui una reunió conjunta entre les diverses administracions implicades per a tractar amb urgència la necessitat de col·laboració i vigilància per a atallar l’ona d’incendis forestals intencionats que està patint el parc natural del Túria.
Aquesta sol·licitud s’ha realitzat a través d’una carta destinada a les conselleries
implicades (Medi Ambient i Justícia i Interior), Delegació del Govern, Confederació
Hidrogràfica del Xúquer i als municipis del parc natural.
A través de la missiva, Troyano ha sol·licitat una reunió “amb caràcter urgent” per a abordar la situació amb totes les parts implicades en la gestió, la cura i la protecció d’aquest espai natural: “Necessitem crear un pla que ens permeta actuar ràpida i eficaçment, intensificant la vigilància i el control en el parc natural del Túria i millorant la coordinació entre totes les parts actives en el procés de prevenció del risc d’incendis”, ha explicat l’alcalde de Vilamarxant.
Després de l’incendi forestal de Vilamarxant del 3 d’abril, i els patits per Riba-roja en els últims dies, Troyano encapçala aquesta iniciativa amb l’objectiu de sol·licitar la col·laboració de les administracions: “Els ajuntaments necessitem ajuda per a posar en marxa actuacions efectives i, per a això, és vital que cada part exercisca el paper que li correspon” apunta el primer edil que, a més, insisteix a assenyalar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que depén del govern central, per a recordar que la neteja dels llits del riu és de la seua competència.
L’alcalde ha agraït a la Conselleria a càrrec de Salomé Pradas i a la Direcció General de Medi natural i Animalla rapidesa amb la qual es van desplegar els mitjans necessaris per a netejar i recuperar la zona afectada per l’incendi en el llit del riu al seu pas per Vilamarxant, així com la bona disposició a col·laborar que ha
existit en tot moment.
Per a l’alcalde de Vilamarxant resulta urgent aquesta reunió per a establir un pla
d’actuació conjunt que permeta als municipis afectats estar preparats abans les futures emergències: “No és moment de retrets ni de provocacions. Està en joc la seguretat i el benestar del nostre municipis i dels nostres espais naturals. És moment de treballar conjuntament perquè, en cas contrari, ens esperen mesos complicats”.