Bétera presenta el projecte europeu INTEGRITY

proyecto europeo Betera

Bétera serà el municipi líder si resulta triat a la fi d’any en la convocatòria d’Erasmus+

Bétera busca contribuir a la millora del compromís cívic entre els joves amb la població migrant a través del projecte europeu INTEGRITY que ha presentat recentment a la convocatòria Erasmus+ KA220-YOU – Cooperation partenariats in youth.

L’objectiu d’aquest projecte és dotar als joves d’eines per a convertir-se en agents de canvi, transformant-se així en ciutadans actius i promovent una societat més justa i igualitària. “Aquesta és una iniciativa de suport a la ciutadania migrant”, ha assenyalat l’alcaldessa Elia Verdevío, per això, ha continuat, “la nostra labor com a gestors municipals compromesos és fer de Bétera un municipi més inclusiu, solidari i d’acolliment i eixe canvi comença per generar consciència en els nostres joves, perquè les generacions esdevenidores actuen en conseqüència i en cerca de l’equitat social”.

El projecte, tal com ha confirmat la regidor de Fons Europeus, Diana Zaragozá, “s’ha dissenyat posant l’accent principalment a alimentar la iniciativa i fomentar un sòlid sentit de la responsabilitat social dels joves *beterenses al costat d’altres joves, agents socials, col·lectius i associacions de migrants dels diferents municipis que conformen aquest projecte”.

Bétera és el municipi líder de INTEGRITY i al costat d’ell se sumen els socis europeus Finnovaregio i Pour La Solidarite de Bèlgica, Un Monde Migrant de França, i Lideri na Budeshteto de Bulgària.

El projecte s’ha concebut des de l’àrea de Fons Europeus del Consistori *beterense i ha sigut redactat conjuntament amb la Fundació FINNOVA. La resolució final per a la seua posada en marxa es coneixerà a la fi d’any i per a dur-ho a terme s’ha sol·licitat un pressupost de 250.000euros amb els quals els socis organitzaran un programa d’activitats que fomentaran principalment les competències socials i interculturals per a dotar als joves d’eines que els permeten tindre una anàlisi crítica per a no deixar-se portar per missatges d’odi o *fake *news.

En eixe sentit, INTEGRITY abordarà els objectius de la Unió Europea per a connectar la UE amb els joves promovent els seus valors i els objectius de solidaritat, posant especial atenció en la importància de les ciutats inclusives a les quals la Unió Europea aspira. També es tractaran els objectius que pretenen promoure els espais i la participació per a tots així com l’objectiu que versa sobre les zones rurals i que permet la participació de joves d’aquestes zones entre les quals es contempla Bétera.

Activitats formatives

Bétera, com a líder, serà l’encarregat de dirigir el projecte així com de coordinar, organitzar i planejar correctament totes i cadascuna de les accions que es duguen a terme.

Bèlgica a través de Per La Solidarite realitzarà debats i seminaris sobre els reptes que plantegen els immigrants i els discursos negatius sobre ells que apareixen en els mitjans de comunicació. Aquests seminaris serviran de plataforma perquè els participants aprofundisquen en la complexitat dels problemes de la migració, analitzen críticament les representacions dels mitjans de comunicació i comprenguen l’impacte de les narratives negatives en la percepció pública i en la vida dels migrants.

Al seu torn, França mitjançant Un Monde Migrant se centrarà en l’elaboració d’un manual sobre la creació de materials per a campanyes de comunicació i com difondre’ls. Una guia els objectius de la qual inclouen el desenvolupament de continguts multimèdia atractius, la planificació d’estratègies de difusió eficaces, la facilitació de tallers per a formar als participants, la promoció de la col·laboració entre països i, en última instància, la contribució a la sensibilització, el foment de l’empatia i la promoció del diàleg sobre la migració.

A través d’aquestes activitats es pretén impulsar un canvi social positiu i construir societats més inclusives. Mentre que els objectius específics seran els d’organitzar tallers a França durant uns dies, centrats en la formació de 15 joves participants de cada país (Espanya, França, Bèlgica) per a la creació i difusió de materials de comunicació que aborden temes relacionats amb la migració.

Una vegada elaborat aquest manual, es realitzarà el llançament del mateix mitjançant una sèrie d’activitats. Tenint com a objectiu principal l’organització d’un taller presencial en el qual es presentarà el manual i s’oferirà orientació pràctica sobre el seu contingut i aplicació.

Aquest taller permetrà als participants familiaritzar-se amb la guia i aprendre a utilitzar-la eficaçment en les activitats de comunicació.

Finalment, Bèlgica amb Finnovaregio i Pour La Solidarité, celebrarà un acte final a Brussel·les per a presentar les investigacions finals del projecte així com les conclusions.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà