Aguirre destaca el “model d’èxit” de l’agricultura i ramaderia de Bétera

conseller agricultura

El conseller visita la localitat de Camp de Túria

El conseller d’Agricultura, Jose Luís Aguirre, ha destacat el “model d’èxit” de l’agricultura i ramaderia de Bétera, on aquest dimarts s’ha celebrat una jornada de treball amb trobades amb els regants de la localitat, una empresa citrícola, la cooperativa agrícola del municipi i una granja.

L’objectiu d’aquestes trobades, ha indicat Aguirre, és “conéixer personalment exemples que funcionen en el context actual de dificultat per al sector i en com és possible ajudar des de la Conselleria per a impulsar-los i reproduir-los per la Comunitat Valenciana”.

En primer lloc, s’ha reunit a l’ajuntament amb l’alcaldessa Elia Verdevío i els presidents de la Comunitat de Regants de Bétera, Juan Carlos Carretero i Manuel Gómez, que li han exposat un projecte d’ampliació de la xarxa de captació, implementació d’energies renovables i digitalització, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El conseller ha posat en relleu la “solidaritat” dels regants en època de sequera, la seua aposta per la modernització de regadius i ha expressat el seu suport a “els projectes que creen infraestructures per a portar l’aigua on resulta necessària, així com d’infraestructures d’estalvi hídric”.

Posteriorment, Aguirre ha visitat la granja More Holstein, una explotació ramadera amb més de 50 anys, que proveeix de llet a una multinacional làctia situada a tan sols 24 quilòmetres, amb un consum d’aigua inferior a la mitjana i que aprofita el fem resultant, una vegada compostat, per a adobar els seus propis camps.

Sobre aquesta explotació, el conseller ha afirmat que una empresa “ben gestionada, fins i tot amb mètodes que hui diríem tradicionals, pot tindre èxit amb un dimensionament adequat”, i ha subratllat que fins i tot compta amb un certificat de benestar animal.

En Naranjas del Carmen, ha mantingut una trobada amb els impulsors d’aquesta empresa dedicada a la producció i comercialització directa al consumidor de cítrics, on ha pogut comprovar el funcionament i els resultats d’una estratègia d’aprofitament d’abonament *agrocompostado, de producció d’insectes per a lluitar contra les plagues de manera sostenible i d’apadrinament d’oliveres o abelles, per exemple.

Aguirre ha valorat aquest projecte, “que aprofita la digitalització per a, a través d’una pàgina web, rebre les comandes en temps real, recol·lectar les taronges segons la comanda, i enviar-les mitjançant un servei de transport a Espanya i Europa”.

La jornada de treball ha continuat amb una visita a la Cooperativa Agrícola de Bétera, que també compta amb una línia de negoci de venda en línia nacional i internacional segons comanda, i també amb producció ecològica. Finalment, ha visitat la seu de la comunitat de regants de la localitat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà