La Diputació celebra un any “més pròxima” als municipis i amb més inversions

reme mazzolari diputación

Mompó i Enguix destaquen la “bona salut” del pacte

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, i la vicepresidenta primera, Natàlia Enguix, han fet aquest dilluns un balanç del primer any de govern i han destacat la “bona salut” d’un pacte que ha acostat la institució a les comarques, “amb més inversions i l’obsessió per ajudar els ajuntaments a executar-les”.

“Un govern sòlid, assentat sobre un clima de total confiança, en el qual tots els seus integrants compartim la visió municipalista de la política i la necessitat d’acostar la institució als alcaldes i alcaldesses”, ha subratllat Mompó.

Per a la vicepresidenta Enguix, és una “Diputació entregada a les comarques i als municipis més xicotets, que treballa de manera transversal en un clima de confiança per un bé comú”.

El primer exercici de la legislatura deixa un Pla *Obert a quatre anys amb 350 milions d’euros per als municipis i 10 per a les mancomunitats en el període 2024-2027.

Així, el principal programa inversor de la Diputació es complementa amb el Fons de Cooperació, que l’executiu de Mompó i Enguix manté amb els 80 milions d’euros anuals que va aportar la corporació provincial en 2022 i 2023, destinats a inversió o despesa corrent i amb un repartiment que “protegeix els municipis més xicotets”.

A aquestes quantitats se sumen altres partides com els 10 milions per a recuperació del patrimoni històric, els 8 milions per a la rehabilitació de ‘*trinquets’ i instal·lacions esportives, i els 2,3 milions per al Cicle Integral de l’Aigua, que s’afigen als més de 30 milions que al llarg de la legislatura es preveu que invertisquen els municipis en la millora de les infraestructures hídriques per a garantir aquest servei bàsic per a la ciutadania.

Mompó ha posat l’èmfasi en la “recuperació de la gestió que ens ha permés incrementar les línies d’inversió, però sobretot estar més prop dels alcaldes i alcaldesses en el seu dia a dia i facilitar-los les coses, amb el repte que puguen tirar avant tots els seus projectes i aquests es traduïsquen en millores reals per a les seues veïnes i veïns”.

“El nostre principal objectiu és que els ajuntaments no hagen de renunciar a les ajudes i els diners es quede als pobles, i per a això és fonamental la implicació de la Diputació en els procediments”, ha apuntat.

El màxim responsable provincial ha valorat positivament les fites aconseguides en aquest primer any de govern, des de “la posada en marxa en temps rècord del major programa inversor en la història de la Diputació fins al manteniment d’una eina molt important per als ajuntaments com és el Fons de Cooperació”.

També ha recordat l’àrea de Carreteres, que ha desbloquejat la Ronda de Pedralba; la innovació, potenciant el concepte de municipis intel·ligents i l’obtenció de fons europeus; i la cultura, amb la itinerància dels espectacles i recursos culturals.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà