El xec bebé repartirà fins a 500 euros per naixement

cheque bebe

L’Ajuntament de Riba-roja preveu 58.880 euros

L’Ajuntament de Riba-roja ha aprovat les bases reguladores per a la concessió de les ajudes econòmiques destinades al programa Xec bebé que suposa el finançament de les despeses de les famílies vinculats al naixement, adopció legal o acolliment amb un mínim de duració superior als quatre mesos que tinguen lloc en el terme municipal.

Aquest programa permet no sols el finançament de les despeses de les famílies, sinó que, a més, suposa un incentiu a la promoció i dinamització del comerç local de proximitat ja que la concessió d’aquestes ajudes econòmiques està vinculada al seu ús en la localitat. Les bases reguladores preveuen la concessió de les ajudes a través del sistema de concurrència competitiva en el qual es recullen els criteris d’obligat compliment.

Aquesta iniciativa municipal està dirigida a afavorir la natalitat a Riba-roja de Túria al mateix temps que es redueix l’envelliment i les conseqüències que pot tindre sobre matèries com la sanitat, l’educació, la protecció social o la dependència, entre altres sectors econòmics. Per això, les arques municipals destinaran una partida pressupostària de 58.880 euros per a enguany.

Les bases reguladores estableixen els requisits que hauran de complir les persones beneficiàries d’aquesta iniciativa destinada als progenitors, adoptants o acollidors de xiquets o xiquetes que hagen nascut, adoptat o acollit del bebé d’entre l’1 d’abril de 2023 i el 30 de setembre de 2024, i les famílies del qual hauran d’estar empadronats amb una antiguitat superior als quatre mesos en total.

Altres requisits previstos consisteixen a ser espanyol o estranger amb residència legal a Espanya, només existirà una sol·licitud per unitat familiar, si en el llibre de família figura un sol progenitor, adoptant o acollidor aquest serà l’únic beneficiari. En el supòsit de custòdia compartida, un dels progenitors haurà de renunciar expressament a la sol·licitud d’ajuda en benefici de l’altre progenitor, no estar incurs en cap circumstància prevista en la llei general de subvencions i, finalment, en cap cas podran ser beneficiaris els progenitors privats totalment o parcialment de la pàtria potestat o de la tutela.

Entre les despeses subvencionables destaquen l’adquisició d’articles per a la cura i el manteniment, com la vestimenta, els utensilis de puericultura, articles de seguretat per al bebé, productes sanitaris i d’higiene, com el cas de sabates, bolquers, canviadors, roba de llit, mobiliari, articles d’il·luminació per a l’habitació, xicotets electrodomèstics, bovins o joguets, entre altres.

Les bases consideren, també, subvencionables per als membres de la família articles essencials com a roba, calçat, electrodomèstics i equipament per a la llar. Les despeses subvencionables hauran d’haver sigut realitzats en els comerços adherits a la campanya ‘Targeta Bebé Plus’ fins al pròxim 31 d’octubre d’enguany, amb excepció de les grans superfícies comercials i supermercats que tinguen una extensió de més de 300 metres quadrats en total.

El programa de subvencions incloses en aquesta campanya exclou aquells articles que no siguen considerats com a essencials per al bebé o la família, com el cas del tabac, les begudes alcohòliques, les loteries, els jocs d’atzar, l’hostaleria o el combustible. Els comerços adherits hauran de comunicar els productes o articles que oferisquen a les famílies i que poden ser objecte de subvenció. A continuació, l’Agència per al Foment de les Iniciatives Comercials valorarà si són objecte de subvenció.

L’alcalde Robert Raga ha destacat “l’èxit aconseguit edició rere edició en una iniciativa que ha tingut molt bon acolliment entre els ciutadans de la localitat amb l’objectiu d’augmentar la natalitat, l’única mesura que garanteix el sosteniment de l’actual sistema de benestar social del qual gaudim i, al mateix temps, incentivem les compres en el comerç local”.





 
 



 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà