La Diputació destina 1,8 milions a 18 municipis turístics

presidente diputación

El ple dona llum verda a la segona entrega del Fons de Cooperació

La Diputació de València ha aprovat per unanimitatdurant la sessióplenàriad’estedimartsl’adhesió de la corporació provincial a la línia específica del Fons de Cooperació Municipal per a municipisturístics de la Comunitat Valenciana en 2024, aixícomelscriteris de distribuciód’estefons. La quantitat que es distribuiràentre les 18 localitats de la província de València que tenen la consideració de municipiturístic (s’exceptua València capital) ascendixenguanyals 1,8 milionsd’euros.

Es tracta d’unaajudafonamental per a estosajuntaments, ja que compensa l’esforçfinancer que realitzenmotivat per l’activitat turística, tant en la prestació de serviciscom en inversió en infraestructures. Totsellscomplixenunsrequisitsconcrets, comsónelsreferents a població turística, places d’allotjamentturístic, quilòmetres de platja litoral o continental, recursos turístics i importància del turisme en l’economia local. A més, assumixenels compromisos inclosos en el CodiÈtic del TurismeValencià, aixícom la seuacontribució al turisme sostenible i inclusiu, ambfonament en el principid’hospitalitat.

Segona entrega del Fons de Cooperació

El ple de la Diputació de València també ha aprovatamb el votafirmatiu de totselsgrupspolíticstant el segonlliurament de 16 milionsd’euros del Fons de Cooperació Municipal, com la modificaciópressupostària que dota a estefonsd’unsuplement de 20 milionsd’eurosmés, el repartimentdelsquals es resoldrà en el ple de setembre. La corporació provincial completa aixíels 80 milions que rebran al llarg de 2024 els 266 municipis i les tres entitatslocalsmenors de la província, i que podrandestinar a inversió o bé per a gastocorrent.

La diputada d’Hisenda, Laura Sáez, ha anunciat que, “després de formalitzar-se recentmentl’entregadelsprimers 44 milionsd’euros del Fons de Cooperació Municipal (40 s’hanrepartitentre les poblacions de menys de 50.000 habitants i quatre entre les cinc gransciutats valencianes), elssegons 16 milions que s’hanaprovat hui en el ple arribaran en breualsajuntaments, mentre que els 20 restantsestàprevist que es consignen abans del ple d’octubre”. Esta segona entrega seguixelsmateixoscriteris que l’any anterior i va destinada a les localitats de menys de 50.000 habitants, la qual cosa consolida el benefici que suposaestaferramentaalsmunicipismésxicotets. “Este equip de govern ha complitamb el compromís que adoptem de dotar al fonsamb la quantitat de 80 milionsd’euros”, ha subratllatSaéz.

Per partseua, el portaveu del PSPV, Carlos Fernández Bielsa, ha celebrat “que es mantinga la quantitat de 80 milionsd’euros de la passada legislatura, encara que ha lamentat el retardambquè es produix esta transferència, la qual cosa provocarà que moltsajuntaments no tinguen tempsd’aprofitarestos recursos abans que finalitzel’any”.

Aixímateix, el diputat de Compromís, Josep Riera, s’hacongratulatpelfet que “el govern de la Diputació hajaentés que el Fons de cooperacióés una ferramenta útil per al finançamentdelsajuntaments, que reconeixl’autonomiadelsmateixos i afavorixalspoblesmésxicotets”.

Centre de Dia de Meliana i programa ‘La Cuina que cuida’

Durant la sessióplenàrias’hadonatllumverda a l’ajuda de 277.000 euros sol·licitada per l’Ajuntament de Meliana per a ferfrontals sobrecostos de la construcció del Centre de Dia d’estalocalitat, un projecteconjunt entre la Diputació de València, la Generalitat Valenciana i el consistorimelianer.

Aixímateix, ha tiratavantl’augment de la partida destinada a ‘La Cuina que cuida’, una iniciativa emmarcada en el projecte social ‘Contracte Programa’. Concretament, s’afigen 208.000 euros al pressupostdestinat a estepla per a municipis de menys de 15.000 habitants, que té la finalitat de garantir la manutencióalimentàriabàsica a les persones en situació de necessitat.

Mocionsaprovades

La sessióplenària ha aprovat per unanimitat la proposta presentada pelGrup Socialista de suport a la redacció, revisió i desenvolupamentdelsPlans de Seguretat i Salvamentlocals de totselsmunicipisambplatges homologades, tant de costa comd’interior, i dins del Catàleg Especial de Platges de la Comunitat Valenciana. En estesentit, la mociórecull també “comunicar a la Conselleria amb les competències de seguretat les iniciatives i mecanismesdesenvolupats en la Diputació en aquestsentit, amb la finalitat de coordinar i optimitzar recursos”.

De la mateixa manera, la Diputació de València ha aprovatmitjançantacord entre l’equip de Govern i el grup socialista una mociómitjançant la quals’insta el Consell de la Generalitat Valenciana a “investigar en profunditatelsfetsdenunciats en el centre escolar concertat de la localitatd’Alaquàs, i prendreposteriorment les mesures oportunes, bégarantint el cessamentimmediat del docentdenunciat, o fins i totretirant el concert del centre si no es produix el seucessament, sempreesperant a la resolució de la investigació que puga produir-se per part de la Fiscalia”.

La moció també acorda “instar a la Generalitat a dur a terme, en totsels centres educatius de tot el territori, inclososels de la Diputació de València, activitats destinades a promoure la formació i la sensibilitzaciótant del professoratcom de l’alumnat en matèria de diversitat sexual i de gèneremitjançant la inclusiód’itineraris de formació en diversitat LGTBI i la promoció de materialsculturalsdirigits a la infància, adolescència i joventut.c

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà