El PP exigeix l’adequació dels Banys Àrabs davant el seu “lamentable estat”

baños árabes lliria

El regidor del grupo popular a l’Ajuntament de Llíria, Miguel Castellano, ha exigit en el ple municipal que el Govern del PSOE i Compromís-MOVE duga a terme l’adequació, protecció i conservació dels Banys Àrabs davant el seu “lamentable estat” amb el suport de tots els partits polítics.

Castellano s’ha pronunciat així davant els desperfectes que presenta este monument de l’època musulmana. “La falta de manteniment de la instal·lació demostra la desídia des de fa anys de l’actual Govern d’esquerres en la conservació del patrimoni edetà”.

baños árabes Llíria

Igualment, ha assegurat que “és lamentable i fa molta pena que este monument estiga ple de goteres i desperfectes com la taula de l’entrada trencada, marcs de portes plens d’humitat, alògens sense funcionar, elevador per a persones amb mobilitat reduïda desbaratat, pintura despresa per humitat en les parets, conducte d’aire condicionat en mal estat, entre altres, la qual cosa dona una imatge pèssima per al visitant”.

El dirigent popular ha demanat al Govern del PSOE i Compromís-MOVE que “actue al més prompte possible perquè els visitants que venen a descobrir el patrimoni de Llíria es troben amb una imatge molt negativa de la ciutat” i ha afegit que “sent Llíria Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, un reconeixement que fa que la ciutat reba a visitants dins de la seua agenda cultural, és incomprensible que el patrimoni estiga en este estat d’abandó”.

L’edil popular ha recordat que els Banys Àrabs de Llíria són “un tresor arqueològic i cultural que ofereix una finestra al passat islàmic de la regió de València” i ha destacat que “este monument és, sens dubte, una joia del patrimoni valencià que mereix ser coneguda i preservada per a les generacions futures”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà