Les Festes Majors de l’Eliana tanquen amb una gran participació

Amb representants de les localitats agermanades Mirande i San Mauro Torinse

L’Eliana ha tancat les Festes Majors 2024. La celebració de la festivitat de la Puríssima encapçalada per Carmen Compte el cap de setmana passat, va donar pas als dies grans del 15 al 17 de juliol.

El dilluns, ‘dia de la Vespra’, el trasllat de la imatge de la Mare de Déu del Carme va protagonitzar un dels moments més emotius, amb la passejada de coets i els balls tradicionals a càrrec de La Llauradora. Per a vetlar la imatge, a la plaça del País Valencià, es va celebrar un autèntic sarau valencià, on desenes de veïns i veïnes es van animar amb balls populars. A la mitjanit, la Clavaria de la Mare de Déu del Carme va recuperar, després de 13 anys, la tradició de llançar un castell de focs artificials en honor a la patrona de la localitat. La nit de revetla va estar amenitzada per l’orquestra Invictus.

El dimarts 16, dia de la Festa Major, i després de la missa i la cercavila, va tindre lloc la recepció dels clavaris de la Mare de Déu del Carme presidida per Salvador Lisart per part de l’alcalde, Salva Torrent, a l’Ajuntament. La gran mascletà llançada per la pirotècnia Valenciana va tancar el matí. Ja a la vesprada, la processó va eixir encapçalada pels balls tradicionals i va finalitzar amb el tir de salves, els focs d’artifici i el nomenament dels clavaris i clavari major del 2025: Juan Vallés. La penúltima nit de revetla es va omplir la plaça amb la música de l’orquestra Vulkano Show.

Ja el dimecres 17, la festivitat del Santíssim Crist del Consol va iniciar amb la gran despertà dels clavaris solters encapçalats per José Reinal, per a donar pas als actes del matí: missa, cercavila, recepció a l’Ajuntament i l’última mascletà, amb tocs rojos en honor al Crist i amb gran potència. La vesprada, de nou va estar protagonitzada per la processó encapçalada pels balls tradicionals i va finalitzar amb el tir de salves, els focs d’artifici i el nomenament dels clavaris i clavari major del 2025: Andreu Gómez. El gran final de festes va ser a càrrec de la famosa orquestra Montecarlo.

Unes celebracions que, en aquests dies centrals, han comptat amb la presència de l’alcalde de Mirande (França), Patrick Fanton, del regidor de San Mauro Torinse (Itàlia), Daniele Lobino, i de les i els presidents i membres del Comité d’Agermanament de totes dues localitats agermanades amb l’Eliana.

En aquest 2024, més de 27.500 persones han participat dels actes al llarg d’aquests 13 dies intensos de celebracions, malgrat la xafogor i les altes temperatures registrades, la qual cosa dona compte de la gran resposta d’elianers, elianeres i visitants, que han pogut gaudir de tots els àmbits i manifestacions culturals: des de pólvora, fins a tradicions, passant per la música, els balls i el temps d’oci.

Torrent ha felicitat a totes les persones, clavaries i entitats que han fet possible la celebració d’aquestes festes i ha recordat que tot el seu esforç fa a l’Eliana créixer com a comunitat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà