Milloren les condicions laborals dels bombers de la Diputació

dipu bomberos

Les noves instal·lacions del Consorci es fixaran en el polígon Vereda Sur de Beniparrell

L’Assemblea General del Consorci Provincial de Bombers (CPBV), dependent de la Diputació de València, ha aprovat les noves taules d’imports corresponents a la Carrera Professional del personal de l’entitat pública, amb el que se segella l’acord amb la representació sindical i es desbloqueja un conflicte històric.

L’acord ha tingut el vistiplau tant dels òrgans d’Intervenció de la Diputació com de la Secretaria General del Consorci.

El president del Consorci i diputat de Medi Ambient, Avelino Mascarell, ha reivindicat “el valor que té aquest acord amb totes les parts, ja que suposa desbloquejar un conflicte històric en el qual es requeria sobretot aplicar el sentit comú”.

Mascarell, ha lamentat que “l’anterior direcció del Consorci no fora capaç de resoldre aquest assumpte, que suposa l’origen que moltes disfuncions operatives que van arribar a provocar tancaments parcials de parcs en el passat”.

“Millorar les condicions dels bombers era una prioritat absoluta en la nostra estratègia de gestió, per la qual cosa portem mesos treballant amb els òrgans d’Intervenció i Secretaria del Consorci per a garantir a nivell legal cada pas que donàvem”, ha subratllat.

Ha destacat que el seu compromís en aquest assumpte “es demostra en el fet que fins i tot hem millorat les peticions de la representació sindical del *CPBV”.

Seu única per a tot el personal

L’Assemblea del Consorci ha aprovat també l’adquisició d’un immoble que servirà per a unificar les diferents seus de l’entitat i permet estalviar 20 milions d’euros respecte al projecte original que plantejava la construcció d’un edifici a Burjassot.

Les noves instal·lacions del Consorci es fixaran així en el polígon industrial Corriol Sud de Beniparrell, “un enclavament estratègic perfectament connectat tant amb l’A-7, que recorre la província de nord a sud, com amb l’A-3, que ho fa d’est a oest”, ha afirmat Mascarell.

Ha incidit en què “la ubicació és un element clau per a una entitat que mesura gran part de la seua efectivitat en la minimització dels temps de resposta, no sols davant les emergències, sinó també en l’operativitat interna en la gestió d’actuacions, informes tècnics o reparacions”.

La infraestructura compta amb una superfície total de 6.150,35 metres quadrats i comptarà també amb una àmplia zona d’aparcament per a facilitar el trànsit de vehicles del Consorci per raons operatives.

“D’aquesta manera -ha assenyalat- descartem el projecte original de Burjassot que suposava una despesa de més de 30 milions d’euros, enfront dels menys de 10 milions que suposarà aquesta operació, incloent-hi la reforma integral de les instal·lacions d’acord amb les necessitats del Consorci”,.

Mascarell ha destacat el seu “compromís per construir el Parc de Bombers de Burjassot, que era la vertadera necessitat del municipi, tal com ens ha traslladat l’alcalde Rafa García”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà