Denuncien el minvament de bombers al Parc Natural del Túria aquest estiu

incendio ribarroja

UGT alerta que la base de Paterna es queda sense la dotació extra

La secció sindical d’UGT Serveis Públics en el Consorci Provincial de Bombers de València ha denunciat el minvament d’efectius destinats a protegir el Parc Natural del Túria “davant el risc d’incendis forestals” en derivar agents a reforçar altres espais.

En un comunicat, ha advertit que aquesta situació “està deixant sense la protecció necessària un dels pulmons de València més importants”, i en el qual en aquests moments existeix major risc d’incendi.

UGT ha traslladat a la direcció del Consorci Provincial de Bombers el seu gran malestar i preocupació pel que considera una gestió inadequada dels recursos humans, ja que per a reforçar altres parcs de bombers s’està deixant al descobert el de la base de Paterna.

Això augmenta, en la seua opinió, “el risc que, en cas d’incendi, no es puga atendre de manera eficaç una zona amb molta massa forestal i la població de la qual, a més, augmenta de manera exponencial en la temporada estival”.

El sindicat ha detectat que des que van començar les alertes meteorològiques per risc extrem d’incendi (que obliga al reforç d’efectius en les zones afectades), la dinàmica del Consorci Provincial ha sigut llevar aquest personal de la base de Paterna per a enviar-lo a altres zones de la província.

D’aquesta manera, Paterna es queda sense la dotació extra que requereix en les situacions d’onada de calor, que augmenten considerablement el risc d’incendis forestals.

Així mateix, ha apuntat que el Consorci Provincial “part ja d’una situació de dèficit estructural de plantilla, quantificada en uns 200 bombers i bomberes, i ha indicat que encara que la situació millorarà quan finalitzen els processos d’oposicions, en aquests moments “no existeixen recursos humans suficients per a prestar un servei en condicions”.

UGT ha dit que malgrat ser conscient de la falta personal, considera un error minorar els recursos de la base de Paterna per a reforçar altres zones, ja que la plantilla sense el reforç (set persones) és totalment insuficient per a realitzar les rondes de vigilància i, arribat el cas, atendre amb eficàcia un incendi.

El sindicat ha advertit que no es pot deixar desprotegida una zona en previsió que hi haja dificultats en una altra, perquè suposa “desvestir un sant”, i ha destacat que aquesta zona, de tant de valor ecològic, ha patit ja diversos incendis de manera recent.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà