El PP exigix protecció a les víctimes de l’okupació

Instal·lacions Policia Local Llíria

Davant el degoteig d’okupacions il·legals a Llíria

La regidora del grup municipal popular a l’Ajuntament de Llíria, Susi Subiela, ha exigit mesures de suport i protecció a la víctimes de l’okupació il·legal en el municipi i ha denunciat la “inacció” del Govern del PSOE i Compromís-MOVE davant estos delictes.

Subiela s’ha pronunciat d’esta manera davant el degoteig d’okupacions il·legals que es van coneixent en el municipi, veïns que veuen com les seues propietats, majoritàriament xalets, són okupats en període estival i davant la lentitud de la justícia no saben quan podran recuperar-les.

La dirigent popular ha criticat que “el Govern del PSOE i Compromís-MOVE desconeix el nombre d’habitatges okupats en el municipi, la qual cosa demostra la política de braços caiguts davant esta problemàtica” i ha afegit que “sense un coneixement dels problemes de la ciutadania difícilment es podran prendre decisions adequades”.

Així mateix, ha advertit que “el Govern municipal ha de treballar per a tindre un coneixement exhaustiu de la realitat de la nostra ciutat, saber quins habitatges estan okupats, especialment per a evitar empadronaments massius en cases o si una família amb fills viu en condicions inadequades per als menors”.

“A una família sense recursos se l’ha d’ajudar però un okupa il·legal cal desallotjar-lo de manera immediata” ha reivindicat la regidora popular, i ha criticat que des del Govern d’esquerres “es pretenga confondre desnonament amb okupació il·legal, i no és el mateix, perquè un delicte no és un dret”.

Augment de la inseguretat ciutadana

La dirigent popular ha recordat que “segons el Ministeri de l’Interior, en el primer trimestre de 2024 Llíria ha augmentat en un 39,7% la seua criminalitat i en un 33,3% les infraccions penals, unes dades que ens indiquen que la inseguretat ciutadana és un problema que des de les administracions hem de combatre”.

Subiela ha defensat la col·laboració entre els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat i la informació és primordial, perquè és incomprensible que el Govern municipal desconega la realitat de Llíria respecte a estos delictes, tal com va assegurar en un ple el responsable de l’àrea Francesc Fombuena.

Política en matèria d’habitatge

La regidora popular ha lamentat que “el Govern de Pedro Sánchez opte per la laxitud legal davant l’okupació il·legal per a tapar el seu nul projecte en matèria d’habitatge” i ha afegit que “és inadmissible que l’Executiu d’esquerres pretenga que siguen els xicotets propietaris els que facen d’escut social d’Espanya”.

Per contra, Subiela ha destacat que el Govern de Carlos Mazón sí que s’ocupa i preocupa per a donar resposta a les necessitats dels valencians, per això, ja treballa, conjuntament amb els municipis, per a construir 10.000 habitatges de protecció pública esta legislatura a través del Pla Viu.

Mesures contra l’okupació il·legal

En este sentit, els populars proposen diverses mesures per a ajudar a les víctimes de l’okupació il·legal en el municipi, unes propostes que des de l’àmbit municipal poden ajudar a combatre este tipus de delictes i estar al costat d’aquelles persones afectades.

Així, reivindiquen l’aprovació d’un protocol d’actuació i seguiment per part de la Policia Local per a les okupacions il·legals així com oferir actualitzacions en la formació especialitzada en estos delictes per a assegurar el compliment de mesures cautelars en casos d’okupació.

També, que s’establixca una major vigilància en zones de conflictivitat derivada d’una okupació il·legal o inquiokupació; iniciar processos coordinats de denúncies d’enganxaments de subministraments en col·laboració amb les companyies subministradores; i que es realitzen inspeccions de sanitat, edificis i de serveis socials a les propietats okupades.

Igualment, se sol·licita la posada en marxa d’una finestreta d’atenció al ciutadà perquè les víctimes directes i veïns d’immobles afectats per okupacions il·legals siguen informats dels recursos públics disponibles i que s’habilite un telèfon de denúncies d’okupacions il·legals.

De la mateixa manera, se sol·licita la creació d’un registre d’habitatges okupats que previnga canvis de contractes de subministraments i d’empadronament ficticis i de la comprovació judicial de l’okupació no consentida que derivarà en la nul·litat de l’empadronament. Finalment, els populars reclamen que l’Ajuntament de Llíria bonifique l’IBI als propietaris durant el temps que l’habit

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà