Riba-roja bateja una plaça amb el nom de la Unió Musical

union musical Ribarroja

Es tracta de l’espai confrontant a la plaça de l’Estació

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja ha aprovat La proposta del govern socialista per unanimitat -PSPV, PP, Compomís, EU-Podem i Vox- un reconeixement a la Banda La Unió Musical de la localitat en dedicar el nom d’una plaça a aquesta entitat musical.

L’espai confrontant a la plaça de l’Estació es passarà a cridar ‘Plaza Banda La Unió Musical de Riba-roja de Túria’ en homenatge a la labor i el treball que desenvolupa aquesta entitat musical al llarg de la seua història.

D’aquesta manera, aquesta plaça prendrà el nom de l’entitat musical l’activitat de la qual aconsegueix ja els 85 anys d’història en la formació de joves i acompanyament a esdeveniments i festivitats.

L’acord plenari plasma el que ja es va prendre a l’abril passat quan la corporació municipal va aprovar una declaració institucional de felicitació a la Va unir Musical per la seua participació i èxit collit en el Certamen Internacional de Bandes de Música Flicorno d’Or 2024 celebrat en Riva del Garda (Itàlia). En aquella sessió es va acordar, a més, dedicar una plaça o carrer a l’entitat musical.

La iniciativa destacava a La Unió Musical com “una part fonamental en l’esdevenir històric del nostre municipi, sense la Banda les coses no serien igual, la seua presència cohesiona esdeveniments de tota mena i aconsegueix enaltir-los i omplir-los de l’emoció que només la música pot crear; al llarg de la seua trajectòria ha desenvolupat una activitat cultural de primera magnitud, amb formació, concerts, cercaviles, processons…”.

El text continuava amb un repàs de la labor que ha dut a terme La Unió Musical, especialment amb els certàmens en els quals ha participat, sobretot els d’àmbit internacional que suposen “una càrrega de treball major i una exigència econòmica inherent” i destaca la labor dels membres de la Junta Directiva de l’entitat musical sense el treball de la qual “seria impossible escometre aquests treballs, sempre disposats a ajudar i ocupar-se de la logística i en la cerca del finançament econòmic”.

La declaració institucional ressaltava el paper i la funció exercida per José Pascual Arnau Paredes, director de la Banda, de qui es destaquen “les seues més que demostrades capacitats musicals i docents cal afegir el fet d’haver aconseguit que la Banda siga hui una gran família amb un ambient immillorable; sense tot eixe bagatge seria impossible escometre un projecte com la participació en el Certamen Internacional de Música Flicorno d’Or 2024 en el qual han pres part 60 països”.

L’alcalde Robert Raga, ha ressaltat el paper de La Unió Musical “encarregada de portar el nom del nostre municipi per totes aquelles ciutats i països on demostra la qualitat artística de tots els seus components i, per això, des de l’ajuntament hem visibilitzat el treball i la labor que han desenvolupat al llarg de tantes dècades i els hem dedicat una plaça en el nucli urbà”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà