On es poden veure les alfàbegues de Bétera

alfabegues
Galeria 6 Fotos

L’Ajuntament de Bétera reparteix 62 exemplars

Aquesta setmana han començat a eixir del Corral de les Alfàbegues 62 exemplars d’aquesta planta que ha fet a Bétera mereixedora de la distinció de Festa d’Interés Turístic Autonòmic, un títol que a l’alcaldessa del municipi, Elia Verdevío, se li fa ja xicotet donades les particularitats d’aquestes festes que cada any rep a multitud de visitants i curiosos que volen conéixer de primera mà l’altura de les alfàbegues, les tones de confeti que es llancen i els coets que il·luminen el cel d’aquest municipi que es mereix el reconeixement de Festa d’Interés Turístic Nacional.

La festa compta amb un rècord Guiness des de 2022 d’una alfàbega amb una alçada de 3,24metres, s’escampen pels seus carrers 1,2 tones de confeti i es llancen més de 30.000 coets.

Bétera cultiva, cada any, exemplars que són repartits per institucions, organismes i entitats per a mostrar la seua essència i convidar a la ciutadania a visitar el municipi del 12 al 22 d’agost període en el qual celebra les seues Festes Majors.

Hui, les Alfàbegues han envaït la capital del Túria per a situar-se en llocs tan representatius com Les Corts, la Generalitat, la Diputació de València o l’Ajuntament de València, llocs on ja llueixen aquestes plantes que es poden visitar d’igual manera que en el Mercat Central, el Mercat de Colón o al Jardí Botànic, entre altres llocs.

“Portar a aquestes institucions un pedacito de Bétera és una mostra d’afecte del poble beterense als valencians i valencianes”, ha manifestat Verdevío mentre entregava els exemplars.

Però també les Alfàbegues omplin les poblacions de la comarca de Camp de Túria. Cada any multitud d’ajuntaments i mancomunitats compten amb aquestes plantes a les seues portes durant el mes d’agost igual que l’Hospital de Salut Mental de Bétera, les residències de la localitat, les parròquies i diversos llocs més on embriaguen amb la seu característic aroma de somni.

L’àrea de Turisme ha llançat una campanya que permet a la ciutadania mitjançant un codi QR, col·locat en un cartell als peus de les alfàbegues, conéixer més a fons la història d’aquestes plantes tan importants per als beterans i beteranes.

A la fi dels lliuraments, l’alcaldessa de Bétera ha afirmat que “sens dubte, aquesta és una manera de donar a conéixer les nostres festes i convidar a tots i totes a gaudir el dia 15 amb la Rodà de les Alfàbegues, un dels actes més bonics i identitaris de les nostres Festes”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà