Riba-roja adjudica les obres per a rehabilitar la Casa de l’Advocat

casa del abogado ribarroja

Es prolongaran durant un any com a Museu Visigot del Pla de Nadal

L’Ajuntament de Riba-roja ha adjudicat en 433.736 euros les obres de recuperació i posada en valor de la Casa de l’Advocat inclòs en el Pla Conviure. L’expedient administratiu per a la contractació d’estes obres va eixir en la fase de licitació per un muntant global de 461.471 euros, per tant, l’estalvi per a les arques municipals ascendix a 27.400 euros.

La Casa de l’Advocat està situada al carrer Garelli i Pastor, és considerada com a Bé immoble de Rellevància Local i s’engloba en l’àmbit de protecció establit en el Pla Especial de Conservació i Preservació del barri antic, especialment, l’entorn del castell i el recinte emmurallat. Va ser construïda entre finals del segle XVIII i el segle XIX com a model de l’època denominat “casa de poble senyorial”.

La Junta de Govern Local de Riba-roja va aprovar la proposta de la Mesa de Contractació per a adjudicar les obres d’esta emblemàtica vivenda en la qual es van presentar cinc empreses en la fase de licitació.

L’empresa que va resultar adjudicatària va rebre 92’43 punts per un muntant de 433.736 euros, en un procediment obert simplificat i amb l’ODS ‘Ciutats i comunitats sostenibles’.

En esta actuació està previst adequar la planta baixa de la casa de l’Advocat, el pati exterior i la construcció de volums annexos que donen al pati, i, únicament, l’habilitació interior de la planta primera de la vivenda, la construcció de l’estructura i envolupant de l’annex sud, la construcció de l’annex de l’ala nord en la planta primera per a albergar els nous usos de l’administració i les pre instal·lacions.

El contracte aprovat està inclòs en el Pla anual de Contractació dissenyat per l’Ajuntament de Riba-roja fixa un termini d’execució de les obres de dotze mesos que s’inicia a partir de l’acta de comprovació del replanteig, sense possibilitat de pròrrogues.

A més, es destinarà una part del contracte a compensar la petjada de càrrec del municipi per 4.584 euros per a finançar els projectes inclosos en el registre local.

La Mesa de Contractació, integrada per tècnics i funcionaris de l’Ajuntament de Riba-roja, ha tingut en compte les característiques i avantatges a l’hora de seleccionar l’oferta adjudicatària a partir de la reducció del preu del contracte de 381.380 a 358.460 euros, exclosos els impostos, i el compromís de compliment dels criteris quantitatius inclosos en el plec de condicions.

Entre estos compromisos destaquen el de la reducció del termini d’execució de les obres en huit setmanes, l’acreditada experiència específica del cap d’obra en el camp d’intervenció en el patrimoni artístic-arquitectònic i el compromís d’incorporar els elements d’equipament descrit en el plec com el conjunt d’aparells sanitaris i l’aixeteria per a dotació del bany i la il·luminació de la planta baixa, d’enllumenat d’emergència i exterior.

El projecte bàsic i d’execució convertirà la Casa de l’Advocat en la futura seu del Museu Visigot del Pla de Nadal, un espai expositiu per a la col·lecció arqueològica descoberta, així com un espai d’interpretació i d’estudi d’esta. Un altre objectiu d’este projecte és la recuperació de la configuració històrica de l’edifici, amb la comprensió dels diferents afegits construïts durant la vida de l’edifici.

La part superior-àtic de l’edifici s’habilitarà la ‘Sala d’Investigació Històrica Conde de Revillagigedo’ que albergarà els documents cedits pel comte a la localitat. En total, es tracta de 8 segles d’història que es van digitalitzar l’any 2018 per a la seua posterior consulta i estudi d’estos documents que ajudaran a comprendre i analitzar els orígens de Riba-roja.

L’alcalde Robert Raga ha destacat “el caràcter innovador d’este projecte amb l’objectiu de configurar un espai concorde a les necessitats que sorgix a partir de les troballes arqueològiques en el Pla de Nadal i, al mateix temps, recuperem i adaptem un edifici antic i molt volgut com la Casa de l’Advocat al qual li donem una funció essencial en la difusió i divulgació de la nostra cultura i el nostre patrimoni”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà