Riba-roja es prepara per a les seues festes amb una dotació de més de 100 agents 

Fadrins
Fadrins

L’Ajuntament ha llançat una ambiciosa estratègia de seguretat  amb una dotació econòmica de 52.400 euros

Des de les últimes jornades de les Festes d’Agost el 14 d’agost, fins a la celebració de les festes juvenils, popularment conegudes com Fadrins, que s’estendran fins al 25 d’agost, el consistori ha dissenyat un «pla de seguretat integral». Aquest pla ha estat confeccionat en col·laboració amb l’alcalde Robert Raga, la direcció de la Policia Local i la Regidoria de Seguretat i Emergències.

L’objectiu principal és garantir la seguretat durant les festivitats. Per a això, es donis- plegarà un contingent de més de 100 agents, incloent-hi efectius de la Policia Local, la Guàrdia Civil i la Policia Autonòmica, a més de serveis d’emergència i campanyes preventives. El pla inclou un Lloc de Comandament Avançat (P.M.A.), situat en “La Cebera”, el recinte on se celebraran les festes dels Fadrins. Aquest centre operarà com a nucli de coordinació per a un sistema de vigilància compost per càmeres i noves unitats de drons en temps real.

La presència de la Unitat de Violència de Gènere i Menors es reforçarà, juntament amb la incorporació de la Unitat Canina, elements clau per a la seguretat de les festivitats. L’alcalde Robert Raga ha destacat que el propòsit fonamental és assegurar unes festivitats sense incidents.

Per a mitigar possibles problemes de trànsit, s’implementarà la conversió en zona de vianants de la zona festiva. A més, es posarà en marxa el servei d’autobusos gratuït ‘Bús Jove’, que enguany amplia el servei fins a les 5.30 hores de la matinada i que oferirà múltiples horaris i punts de recollida les urbanitzacions de Riba-roja, amb l’objectiu de reduir al mínim la circulació de vehicles en els voltants dels festejos.

Enguany, també s’instaurarà un Punt Violeta, centrat en prevenir i atendre situacions d’agressions sexistes, que operarà sota el protocol municipal establert a l’agost de 2023 per la Regidoria d’Igualtat i després de la recent adhesió de Riba-roja al protocol de la Generalitat que marca el decàleg a seguir enfront d’una agressió sexual, així al punt violeta li acompanyaran cartells per tot el recinte festiu amb un QR que redirigeix al protocol, tot això amb l’objectiu d’establir “La Cebera” com un espai lliure de violència sexual.

Aquestes festivitats atreuen a milers de joves, no sols de la comarca sinó també de l’àrea metropolitana, per la qual cosa l’estratègia de seguretat ha comptat amb l’estreta col·laboració de tots els agents socials involucrats en l’organització, buscant oferir un oci segur en el municipi. “La combinació de mesures preventives i de capacitat de resposta, recolzades en la incorporació de tecnologia d’avantguarda, cerca assegurar el desenvolupament fluid i segur de les festivitats, creant un ambient en el qual tots els assistents puguin gaudir sense preocupacions.”- apunta l’alcalde, Robert Raga.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà