Riba-roja instal·la 29 nous hidrants dins del Pla Centinela

Hidratants de Riba-roja

Reforça la seua capacitat de prevenció d’incendis i continua sent un dels municipis més preparats d’Espanya

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha iniciat la instal·lació de 29 nous hidrants dins del seu pla de prevenció i lluita contra incendis “Centinela” amb la finalitat de reforçar la seguretat de les seues urbanitzacions, nucli urbà, zona industrial i zones forestals.

En concret, la instal·lació d’estos hidrants s’està duent a terme en diverses zones del municipi que inclouen Els Pous, València la Vella, Masia Traver, Mas d’Escoto, Parc Montealcedo, Santa Rosa, i Clot de Navarrete, en tractar-se de zones amb interfície urbanoforestal i doncs, major risc d’incendi.

Així, estes noves infraestructures s’estan situant estratègicament en el límit de les urbanitzacions amb el Parc Natural del Túria permetent un accés ràpid i eficaç per als servicis d’emergència en cas d’incendi com els patits els passats mesos d’abril i maig en la zona.

En total, està prevista la instal·lació de 24 nous hidrants que reforçaran els 461 actualment actius en el nucli urbà, urbanitzacions i zones industrials. A més, s’estan instal·lant hidrants de reforç a l’entorn del Camí de Xest i Camí de Carasols, afegint 5 nous hidrants als 4 ja existents en estes àrees forestals.

La inversió total per a esta actuació ascendix a 62.967,78 euros, i es preveu que les obres estiguen completament finalitzades en les pròximes setmanes. Este projecte forma part del compromís continu de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria per a garantir la seguretat dels seus ciutadans i protegir l’entorn natural.

“La instal·lació d’estos nous hidrants representa un pas crucial en el nostre Pla Centinela, que té com a objectiu principal enfortir la protecció contra incendis. Amb estos esforços, no sols estem millorant la nostra capacitat de resposta davant possibles incendis, sinó que també estem protegint les nostres llars i els nostres valuosos entorns naturals.”- destaca l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

Un dels pobles millor preparats

El municipi de Riba-roja de Túria és actualment un dels municipis “més preparats” en matèria de tecnologia i prevenció d’incendis. Així, destaca que la seua infraestructura ‘GUARDIAN’ de prevenció a través de canons d’aigua amb funcionament intel·ligent que protegix més de 15.000 habitants de Riba-roja i Paterna. Es tracta del segon sistema de defensa contra incendi més gran del món i compta amb múltiples premocios i reconeixements com el de Nacions Unides el mes de febrer passat.

A més, el consistori ha actualitzat les seues estratègies de prevenció i vigilància, amb la incorporació d’unitats policia, sistemes de càmeres i drons que permeten controlar zones del Parc Natural i àrea urbanoforestals, altament exposades a l’amenaça d’incendis. Així l’alcalde va informar de la incorporació de dotacions de brigades de vigilància de bombers en la zona i de protocols d’emergència i autoprotecció.

“Actualment Riba-roja és un dels municipis d’Espanya que més solucions està aportant per a la prevenció d’incendis” ha explicat Raga qui recorda que “encara que és impossible eliminar el risc d’incendi i més encara l’amenaça de foc intencionat, sí que podem dotar-nos de ferramentes per a previndre més i reaccionar millor”. L’alcalde ha explicat que han impartit gratuïtament cursos formatius als veïns d’urbanitzacions amb empreses especialitzades per a previndre incendis i saber reaccionar, a més de continuar negociant amb la Generalitat Valenciana la dotació de mitjans i recursos econòmics per a la neteja del Parc Natural la competència del qual tenen compartida amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà