Les Alfàbegues es passegen entre 13 tones de confeti en la Rodà

Galeria 16 Fotos
fiestas betera 2024

Des de l’Hort fins a la parròquia de la Puríssima Concepció en honor a la Verge de l’Asumpció

Un any més, els carrers de Bétera s’han inundat d’il·lusió, color i gent gràcies a la Rodà de les Alfàbegues i a les 13 tones de confeti llançades pels Majorals 2024.

Els assistents han pogut gaudir d’una agradable processó on han pogut observar atentament les majestuoses alfàbegues transportades pels cosieters que són els encarregats de fer arribar aquestes plantes fins a la Parròquia de la Puríssima per a la seua ofrena a la Verge de l’Asunción.

La comitiva, encapçalada pels Majorals i seguida per l’alcaldessa Elia Verdevío i la Corporació Municipal, ha eixit de l’Ajuntament per a dirigir-se a casa de les màximes representants de les Festes d’Agost, les Obreres Fadrines. Alba Aznar, Primera Obrera Fadrina i Sonia Amposta, Segona Obrera Fadrina, han sigut acompanyades per tots ells fins a l’Hort de les Alfàbegues.

Una vegada en l’Hort, s’ha preparat tot per a iniciar la Rodà en la qual ha participat el director general de Diversitat, Stephane Soriano, els diputats provincials, Pedro Cuesta, Avelino Mascarell, Pau Andrés i els alcaldes de Vilamarxant, Olacau i Meliana.

Passades les 10 les portes del conegut també com Corral de les Alfàbegues ha obert les seues portes per a donar pas a les 16 alfàbegues i a tota la comitiva, encapçalada per Alba i Sonia, les dos Obreres Fadrines.

I ho han fet per la rica indumentària dels seus vestits confeccionats a mà per expertes indumentaristes de Bétera els qui, any rere any, les fan lluir d’una manera espectacular en la Rodà. Tal com ha afirmat l’alcaldessa, “la indumentària que visten les Obreres és un dels elements més especials de totes les Festes d’Agost i un dels secrets millor guardats”.

Els vestits d’Alba i Sonia, han sigut confeccionats a mà, igual que les camises i mocadors que porten els Majorals aquest dia, que també han sigut realitzats a mà tenint en compte cadascun dels detalls que componen la seua rica indumentària com Majorals.

13 tones de confeti

Un total de 22 Majorals que també porten a joc uns sacs de tela, del mateix estampat que les seues florejades camises, on han anat depositant les 13 tones confeti que han cobert els carrers de Bétera.

El regidor de Festes, José Vicente Martí, ha explicat que “tal com comptaven els nostres avantpassats i com bé diu la tradició, durant la Rodà no pot haver-hi dona més bella que les Obreres i per a ressaltar la seua bellesa i ocultar la d’unes altres llancen confeti sobre la gent”.

El moment de la mantilla

En acabar la Rodà, els veïns s’han congregat a l’església de la Puríssima Concepció, per a gaudir de la col·locació de les mantilles per part de les Obreres Casades, vestides de negre, a les Obreres Fadrines. Pilu Ricart, Primera Obrera Casada, ha sigut l’encarregada, com mana la tradició, de col·locar a Alba Aznar, Primera Obrera Fadrina, la mantilla. Mentre que la Segona Obrera Casada, Pepi Morcillo, ha col·locat la mantilla a Sonia Amposta, Segona Obrera Fadrina. Ja amb la mantilla han entrat juntes a la parròquia per a realitzar l’ofrena a la Verge de l’Asunción.

La pólvora també present

Per a finalitzar el dia, Bétera va vibrar amb els més de 2.600 coets entre pisarretes, coetons i femelletes que seran disparats pels Majorals 2024, al carrer Gascón Sirera.

Els representants de les festes van ser els encarregats de disparar 100 quilos de pólvora acompanyats per les quatre penyes coeteres: Amics del Coet, Vol Lliure, Fogoners.15 i Fills de la Pólvora en una Cordà única, muntada en corda.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà