Sant Antoni posa fi a l’ocupació d’un immoble sense vendre propietat de la Sareb

Protesta en Sant Antoni

El banc propietari pacta amb els ocupes el lliurament voluntari del domicili

Sant Antoni de Benaixeve ha posat fi, en temps rècord, a l’ocupació d’un immoble buit, en propietat de la Sareb, que estava generant problemes de convivència a la Urbanització de Sant Vicent.

L’incident, que va tindre lloc el passat 15 d’agost, havia provocat que els residents d’este municipi hagueren liderat diferents protestes davant els conflictes que estaven sorgint en esta urbanització, que disposa de diferents zones comunes. Unes manifestacions en les quals han estat acompanyats per diferents membres de l’equip de govern que es van voler solidaritzar amb la comunitat de veïns des del primer moment, al mateix temps que van oferir diferents alternatives de sostre als usurpants.

L’ocupació va finalitzar ahir, 19 d’agost, després que el grup abandonara de manera pacífica l’immoble. Durant este temps, l’Executiu ha treballat al costat de les forces de seguretat i el banc propietari en els mecanismes existents per a permetre accelerar el fet de posar solució a esta situació. Estes gestions han finalitzat en un acord judicial exprés dut a terme en el matí d’este 20 d’agost, on el banc ha pactat amb els ocupes el lliurament voluntari de l’immoble. No obstant això, l’adossat ha sigut intervingut en les últimes hores per a impossibilitar que es repetisquen incidents d’este tipus en el futur.

La primera edil, Eva María Tejedor Marí, ha volgut agrair tota la col·laboració dels veïns del municipi que s’han bolcat a la causa estos dies, davant la impossibilitat legal que impedia a l’Ajuntament una intervenció directa sobre els ocupants de l’immoble, i que han permés “solucionar el problema amb una gran celeritat”.

De la mateixa manera, Tejedor ha subratllat la “labor indispensable de la Policia Local i la Guàrdia Civil, que com sempre han treballat amb la màxima professionalitat evitant mals majors i garantint la protecció dels veïns i veïnes”.

Reforç en seguretat

La seguretat de Sant Antoni de Benaixeve és una de les màximes prioritats d’este equip de govern, per això en tan sols un any de legislatura s’ha doblat el reduït nombre d’agents amb els quals comptava este poble en 2023, s’ha renovat l’antiquat parc mòbil, així com les reguardes del municipi, que estaven en estat de complet abandó. Una situació de precarietat que s’està tractant de solucionar des de l’any passat i que va provocar que incidents similars a este s’allargaren durant diversos mesos en anteriors legislatures.

Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana s’ha exigit a les entitats bancàries propietàries d’immobles en venda en el municipi que “es facen responsable de la protecció d’estos pisos, ja que l’Ajuntament no puc posar un agent a la porta de cadascun d’ells, així com eviten donar direccions completes d’estos”.

En esta línia, l’alcaldessa ha recordat que l’Ajuntament ja s’havia posat en contacte, en diferents ocasions amb els promotors d’este residencial, que porta construït més de 10 anys, i els va instar a reforçar els escassos sistemes de seguretat de l’immoble pendent de venda. Els agents de la Policia Local van arribar a visitar ‘in situ’ esta casa sense compradors i van traslladar les seues recomanacions a l’entitat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà