El PP demana dos nous jutjats per a Llíria, un d’ells de violència de gènere

Palacio de Justicia Lliria

Mazzolari assenyala que “l’ampliació de jutjats és una reivindicació històrica”

El Grup Municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de Llíria ha demanat que el Ministeri de Justícia aprove dos jutjats per al partit judicial de Llíria, que s’atenga la separació de jurisdiccions i que un d’estos jutjats de nova creació siga de violència especialitzat i exclusiu. La proposta ha tingut el suport de tots els grups polítics.

Així ho ha reclamat la portaveu popular Reme Mazzolari en l’últim ple extraordinari en el qual s’han abordat diferents temes en matèria de seguretat. En esta línia, la dirigent popular ha recordat que “actualment, Llíria compta amb huit jutjats mixtos, sent un d’ells, en concret el número 4, competent també per a violència de gènere”.

Reivindicació històrica

La portaveu popular ha assenyalat que “l’ampliació de jutjats de Llíria és una reivindicació històrica, fins i tot abans que s’iniciaren les obres del nou Palau de Justícia, ja que esta nova infraestructura, projectada pels Governs del PP, ja incloïen la instal·lació d’estos nous jutjats per a donar resposta a les necessitats de la ciutadania”.

Mazzolari ha recordat que “el PP va impulsar el nou Palau de Justícia en 2006 tant des de l’administració local com autonómica” i ha lamentat que “va ser durant els Governs del PSOE i Compromís, tant a Llíria com en la Generalitat, quan es va retardar el projecte amb intents de canvi d’ubicació, per pur sectarisme polític, posant en perill una infraestructura que és fonamental per a atendre com es mereix als més de 170.000 ciutadans del partit judicial de Llíria”.

Igualment, ha aplaudit “el bon ritme de les obres del nou Palacio de Justícia, que evidencia el compromís del Govern de Carlos Mazón, que en els PGV va destinar 9 milions d’euros per a les obres d’esta infraestructura judicial” al mateix temps que ha afegit que “després de l’impuls de l’Executiu del PP amb el nou edifici, el Govern de Pedro Sánchez ha de dotar-lo ara amb dos nous jutjats, un d’ells de violència de gènere”.

Llíria sense jutjat exclusiu de violència de gènere

De la mateixa manera, Mazzolari ha denunciat que “dels partits judicials semblants, Llíria és l’únic que no compta amb jutjats exclusiu de violència de gènere i que, a més, assumeix major càrrega de treball, de conformitat amb les dades publicades pel propi Consell General del Poder Judicial”.

La dirigent popular ha denunciat la sobrecàrrega que pateixen tant els magistrats com els lletrats al servei de l’administració de justícia així com els funcionaris, circumstància esta que “impossibilita impartir una justícia en igualtat de condicions quant a efectivitat en el procediment judicial per als administrats d’estet partit judicial”.

Mazzolari ha destacat que “els habitants del partit judicial de Llíria mereixen una justícia moderna, digitalitzada i efectiva” i ha assenyalat que “és necessari que Llíria compte amb els dos nous jutjats, el 9 i el 10, un d’ells exclusiu de violencia de génere, i que estigueren amb l’entrada a la nova seu judicial que s’està construint i les obres de la qual acabaran prompte”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà