Bétera dota amb 4 desfibril·ladors als vehicles de la Policia Local i de Protecció Civil

Les àrees de Sanitat i Seguretat Ciutadana s’alien per a tindre un municipi més cardio protegit

Bétera avança com a municipi cardio protegit i ho fa després de dotar a la Policia Local i a Protecció Civil amb 4 desfibril·ladors externs que portaran tots els vehicles en servei.

“És fonamental disposar d’aquests dispositius per a actuar davant una emergència cardíaca. Actuar de manera immediata salva vides”, ha afirmat hui l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, al costat del regidor de Sanitat, Carlos Abad i el regidor de Seguretat Ciutadana, Manuel Pérez.

Els tres han comprovat in situ la posada en marxa d’aquests dispositius DESA (desfibril·ladors externs semiautomàtics) en un dels vehicles de la Policia Local que des de hui ja compta amb aquests desfibril·ladors gràcies a l’àrea de Sanitat que ha invertit un total de 3.220 euros a dotar els vehicles policials i de protecció civil.

“Invertim en la salut dels nostres veïns i veïnes atés el nostre programa municipal en matèria sanitària que vela pel benestar de la ciutadania i que ens fa treballar a la recerca d’un municipi amb major qualitat de vida”, ha comentat el regidor de Sanitat.

A més i com han pogut observar i ha ressenyat Manuel Pérez “els DESA s’emporten en un maletí especial anticolps que inclou pegats grandària infantil i adult per a atendre qualsevol ciutadà” i ha continuat, “que el resultat de la posada en marxa d’aquests dispositius siga fructífer és gràcies al treball conjunt de la regidoria de Sanitat i de Seguretat Ciutadana, salvar vides és cosa de tots”

Fins a l’actualitat, la Policia Local de Bétera comptava amb un desfibril·lador que utilitzava durant els serveis, des de hui els agents compten amb 3 desfibril·ladors més. Aquest augment, que tal com indica el regidor de Seguretat Ciutadana suposa que “tots els cotxes patrulla en servei disposen d’un desfibril·lador”. Un increment de recursos que permetrà a la Policia Local actuar amb major diligència. Igual que als voluntaris de Protecció Civil que ara ja compten amb un equip en el seu haver per a atendre la ciutadania.

Formació

Al seu torn, des de l’àrea de Sanitat es continua apostant per la formació tant de les forces i cossos de seguretat local com dels treballadors del Consistori que recurrentment participen en programes de formació de suport vital bàsic amb accés a Desfibril·lador i de primers auxilis.

“És molt important no sols disposar d’aquests equips DESA sinó també que el nostre personal sàpia utilitzar-los i enfrontar-se a una emergència. Sobretot, els nostres agents de la PLB i voluntaris de Protecció Civil els qui són els primers a atendre les víctimes”, ha assenyalat Carlos Abad.

Edificis municipals cardio protegits

Aquesta nova adquisició se suma als desfibril·ladors instal·lats en els últims anys en tots els edificis municipals de Bétera en un avanç qualitatiu en la cura dels beterans i beteranes. Fins al moment, els edificis de Policia Local-Urbanisme, Gestió Tributària, Base d’Obres, Casa Nebot, Ajuntament, Poliesportiu, Piscina Coberta i Llar dels Jubilats són edificis cardio protegits.

Sens dubte, “a Bétera treballem per protegir els nostres veïns i veïnes”, ha finalitzat Elia Verdevío.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà