Riba-roja connecta el centre urbà amb el Túria a través d’un ciclovianant pel Barranc dels Moros

El nou traçat forma part d’un projecte integral que integrarà l’entramat urbà per un dels principals corredors verds del municipi

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha executat una nova via ciclovianants que permetrà connectar el centre urbà, des de l’accés de la Carretera València fins al Parc Natural del Túria, pel Barranc dels Moros, un dels corredors verds més importants del municipi.

Esta actuació s’emmarca en la concessió de la subvenció del Pla Reacciona 2022 de la Diputació de València, per a l’execució de vies ciclovianants, que va atorgar a Riba-roja de Túria la quantitat de 59.999€ per a finançar este projecte.

El nou carril ciclovianants, que s’obrirà al públic en els pròxims dies, forma part del projecte integral de condicionament del Barranc dels Moros, que connectarà en 2025 el Parc Natural del Túria amb l’Auditori Municipal, facilitant l’accés per als vianants, així com la circulació de bicicletes i patinets elèctrics per tot el traçat, als usuaris i usuàries dels Conservatoris Professionals Municipals de Música i Dansa, a l’alumnat del Col·legi Asunción de la Nostra Senyora i, en general, als veïns i veïnes d’esta zona del municipi.

L’actuació s’ha realitzat sobre una superfície de 2.133 m2 amb una longitud total de traçat de 711 metres lineals, adaptant-se a les característiques geomorfològiques del terreny i aconseguint la màxima integració amb este.

Per a evitar el desprendiment de terres en el talús generat per la rampa per als vianants, s’ha construït un mur de contenció de terres de maçoneria de pedra calcària i col·locació de malla geotèxtil, en un dels laterals. El vial s’ha realitzat amb llast natural calcària compactada i capa de formigó i s’ha completat amb la col·locació d’un tancament de fusta de pi tornejat de 115 metres de longitud per a garantir la seguretat dels vianants.

Nou corredor verd

El nou tram de via ciclovianants quedarà integrat en una actuació més ambiciosa de recuperació d’este important corredor verd que dividix el municipi en dos. Este és un dels dos barrancs urbans juntament amb el Barranc de les Monges que travessen Riba-roja de Túria, i que al costat dels barrancs La Pedrera, Vallesa de Mandor, Porxinos, Cabrasses, Rambla de Poyo i Pozalet, en l’àrea industrial, formen l’entramat urbanístic.

L’Ajuntament de Riba-roja ha sigut beneficiari d’una subvenció de 2.112.907,99 euros en el marc de la II Convocatòria extraordinària del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destí 2022. Estos fons són proporcionats íntegrament pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Entre les accions previstes està el condicionament d’este corredor verd com un itinerari turístic per als vianants i no motoritzat, que connectarà el nucli urbà amb el Parc Natural a través de cinc trams. Estes accions inclouran la construcció de rampes i escales d’accés per als vianants, millores paisatgístiques, instal·lació de mobiliari urbà i recuperació d’espais per als vianants. Totes estes actuacions s’executaran per a minimitzar els riscos d’inundació i perillositat de la zona, a més serà un Un corredor verd al qual redirigir els fluxos turístics.

Paral·lelament, el consistori està estudiant possibles línies de subvenció per a rehabilitar les antigues coves de propietat municipal que confronten amb el barranc i que van estar habitades fins fa unes dècades, com un atractiu turístic patrimonial.

“Esta actuació suposa una oportunitat única per a Riba-roja, ja que permetrà millorar la connectivitat del Parc Natural visitat per un milió de persones a l’any amb el centre urbà, mitjançant una gestió sostenible del terreny i adaptant el Barranc com un espai d’ús públic”, assegura l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà