Riba-roja acull el Trofeu Elisa Tarazona de pilota

trinquet ribarroja

En el trinquet El Rullo els dies 11 i 15 de setembre

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria celebrarà aquest dimecres 11 de setembre l’I Trofeu ‘Elisa Tarazona’ de pilota, en col·laboració amb la Federació Valenciana i l’empresa Hidraqua, en el trinquet El Rullo.

L’esdeveniment es realitza en reconeixement a la primera dona pilotari, nascuda a Riba-roja que en els anys 70 va jugar va destacar en la modalitat d’escala i corda.

El consistori vol distingir el valor i l’impuls de la filla i neta dels trinqueters del municipi, Carmen i Voro, que va marcar una fita en aquest esport fa ja diverses dècades. Una de les esportistes més destacades de tots els temps i precursora en aquest esport, Elisa Tarazona va créixer jugant a pilota trinquet del seu avi, afició que va compartir de jove amb el seu germà.

Elisa Tarazona va penjar els guants quan es va centrar en la seua carrera de medicina. És metge especialista en Medicina Familiar i i actualment CEO del Grup Ribera Salut.

El Trofeu ‘Elisa Tarazona’ comptarà amb un elenc de les millors jugadores de pilota en la modalitat de raspall.

L’11 de setembre a les 17 hores es disputarà la primera de les semifinals entre Ana i Anabel contra el trio format per Natalia, Mar i Marina i a les 18 hores, la segona semifinal amb Clara, Myriam i Júlia contra Aina, Amparo i Isabel. Totes elles lluitaran per fer-se un buit en la gran final que es disputarà el diumenge 15 de setembre.

El consistori va presentar el Trofeu el passat 17 d’abril durant la signatura del conveni amb la Federació amb el propòsit de promoure la pràctica esportiva a Riba-roja de Túria a través de la celebració d’un mínim de 30 partides en 24 jornades anuals, en les quals s’inclou la final de la Lliga CaixaBank d’ Escala i Corda Pro2, la semifinal Copa Caixa Popular Pro Raspall Femení i les semifinals i finals del Trofeu Ajuntament de Riba-roja, entre altres, amb la participació de professionals de totes modalitats.

Així, coincidint amb la celebració del Trofeu i després de les semifinals, a les 19 hores es disputarà la partida de Diego i Carlos contra Mario i Bueno i el 15 de setembre, després de la final de raspall femení es jugarà la partida de professionals de Copa Pro 1 Caixa Popular entre Marc i Hilari i De la Vega i Conillet.

L’alcalde Robert Raga ha subratllat, ‘l’auge de la pilota valenciana, especialment en les competicions femenines. Sempre potenciarem la incorporació de la dona a la competició esportiva, com fem en les partides del 9 d’ Octubre i en aquesta ocasió, el trofeu porta el nom d’una veïna de Riba-roja, esportista rellevant en la pilota Elisa Tarazona, que va ser precursora en aquest esport en tota la Comunitat Valenciana’.

Trinquet Municipal El Rullo

És el primer trofeu d’aquestes característiques que s’organitzada en les noves instal·lacions esportives des de la seua inauguració el passat 6 d’octubre de 2023.

Aquesta infraestructura esportiva és única en la Comunitat Valenciana ja que s’ha instal·lat una coberta retràctil que permet jugar a l’aire lliure o amb sostre segons les condicions meteorològiques i s’ha ampliat la pista fins als 50 metres, com regula la normativa de la Federació per a la pràctica de partides professionals. A més és completament sostenible per l’ús d’energies renovables per al seu funcionament.

L’actual trinquet es va construir en 1946, però les primeres ressenyes que existeixen d’aquesta instal·lació a Riba-roja de Túria daten de 1911. En la seua rehabilitació s’ha respectat l’arquitectura tradicional del municipi en dos de les tres plantes.

Consta d’una planta baixa amb l’accés, la cafeteria i els lavabos, mentre que en la plata primera hi ha dos vestuaris i en la segona altura hi ha una sala multiusos, un despatx i un bany.

El trinquet compta amb una gran vidriera des de la qual poder veure les partides amb total seguretat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà