Més de 800 alumnes estrenen el nou IES Camp de Túria de Llíria

IES Camp de Túria
Galeria 11 Fotos
IES Camp de Túria
IES Camp de Túria
IES Camp de Túria
IES Camp de Túria
IES Camp de Túria
IES Camp de Túria
IES Camp de Túria

L’empresa Bertolín SAU ha executat les obres de l’institut amb una inversió de 10 milions d’euros

L’inici del nou curs escolar a Llíria es pot qualificar d’històric. El començament de les classes en la capital del Camp de Túria el passat 9 de setembre ho ha fet amb la inauguració del nou IES Camp de Túria. Una obertura que posa fi així a dècades de reivindicacions i retards en el projecte de construcció de l’institut públic de Secundària i Batxillerat.

Més de 800 alumnes han accedit a les noves instal·lacions del centre educatiu de Mura, deixant arrere l’antic institut situat al costat del parc Silvestre d’Edeta que acaba de complir el seu 50 aniversari des de la seua construcció. L’antic edifici quedarà com a seu de l’Escola Oficial d’Idiomes i de l’Escola d’Adults de Llíria.

El nou IES Camp de Túria ha comptat amb una inversió de 10 milions d’euros amb càrrec al Pla Edificant de la Conselleria d’Educació i ha sigut construït per l’empresa adjudicatària, Bertolín SAU al llarg dels últims dos anys.

La superfície construïda ocupa 8.722 metres quadrats, en una parcel·la de propietat municipal cedida a la Conselleria d’Educació per part de l’Ajuntament de Llíria d’uns 20.000 metres quadrats.

El nou edifici està distribuït en tres blocs rectangulars i en dues plantes, on es distribueixen les aules, seminaris, zones comunes, la consergeria, els lavabos, els despatxos, la biblioteca, la cafeteria, la sala d’actes, els patis exteriors, el poliesportiu cobert i les pistes esportives per a la pràctica de diferents disciplines a l’aire lliure.

Les obres han sigut complexes per la seua ubicació en una zona arqueològica, per la qual cosa el projecte contemplava la integració en el recinte educatiu d’una part d’eixe patrimoni històric que ha eixit a la llum durant la construcció. De fet és el primer institut que integra un jaciment arqueològic.

En concret es pot veure, tant des de l’interior com des de l’exterior de l’edifici parteix de les pedreres d’època romana d’on s’extreia la pedra per a la construcció dels principals edificis de la ciutat d’Edeta. Aquestes restes es poden visitar des de l’exterior sense necessitat d’accedir a l’institut gràcies a un accés i a una passarel·la.

L’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, que va visitar les instal·lacions acompanyat pel regidor d’Infraestructures Educatives, Paco García, el primer dia de classe ha reconegut que el poder inaugurar el nou IES Camp de Túria “era un dels grans somnis d’aquest equip de govern que finalment s’ha fet realitat”.

@infoturia

Entramos en el nuevo IES Camp de Túria de Llíria y preparamos un reportaje para nuestra edición en papel de septiembre.

♬ Rock/esports/highlights/CM(1495956) – Make a field Music

Així mateix, ha recordat que aquest centre ha sigut “una de les grans demandes i una reivindicació històrica de la comunitat educativa durant més de dues dècades llaura que els joves puguen estudiar en unes condicions molt més dignes del que ho hem fet nosaltres ací a Llíria” i “serà un orgull per a tot el poble, per a tota la comarca ja que venen estudiants d’altres municipis”.

El primer edil ha recordat que l’IES Camp de Túria “suposa una fita en la història educativa de la localitat i una de les inversions més importants en matèria educativa realitzades en la nostra població que ens permet comptar amb un nou equipament de Secundària i Batxillerat, ja que la construcció de l’últim institut en la localitat es va dur a terme fa més de tres dècades”. En aquest sentit ha recordat que gràcies a la delegació de competències que va fer en el seu moment el Govern del Botànic, l’Ajuntament s’encarregue de gestionar i coordinar per a tindre un institut del segle XXI d’espais amplis i instal·lacions esportives.

Per part seua, García ha destacat que el nou IES Camp de Túria “suposa donar resposta a una de les reivindicacions de la població educativa més necessàries que existien a la nostra ciutat”.

Quant a les instal·lacions ha apuntat que l’edifici “compta amb un model d’eficiència energètica, més respectuós amb la naturalesa i el medi ambient”. D’aquesta manera,“les noves generacions que estudien en el centre podran fer-lo en unes instal·lacions molt més eficients, sostenibles, confortables i modernes”.

Per a l’edil d’Infraestructures Educatives, “el compromís de la Corporació amb la modernització de les instal·lacions i la creació de nous equipaments públics ja és una realitat. Quasi 40 anys després tenim un nou Institut d’Ensenyaments Secundaris i Batxiller; i en breu també un nou col·legi de Primària número 3 també en la zona de Mura”.

Les obres d’execució del nou col·legi públic ja s’han iniciat i tenen una duració prevista de 18 mesos, per la qual cosa podria obrir les seues portes en el curs 2025-26.

aco García ha recordat que aquest nou institut ha sigut possible gràcies al Pla Edificant, una iniciativa de col·laboració entre diferents administracions, en aquest cas entre l’Ajuntament de Llíria i la Generalitat, “que ha donat uns grans resultats, ja que sense ell aquesta nova instal·lació no s’haguera pogut materialitzar”.

Portes Obertes
Amb l’objectiu que tots els veïns interessats a conéixer el nou institut pogueren accedir a les instal·lacions, l’Ajuntament de Llíria va organitzar el mateix dia de l’inici del curs escolar a la vesprada una jornada de portes obertes en la qual per grups van poder recórrer les instal·lacions.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà