L’Eliana: Setmana Europea de la Mobilitat del 16 al 22 de setembre

L’Ajuntament de l’Eliana se suma des de hui a la Setmana Europea de la Mobilitat. Aquest 2024, el tema triat és “Espai Públic Compartit”. Segons dades de la Unió Europea, més del 70% de la població europea viu en zones urbanes, la qual cosa explica la reducció de l’espai públic en moltes ciutats. Quan hi ha suficient espai per a totes les maneres de transport, les persones i les diferents activitats, milloren els nivells d’equitat social i seguretat viària, es redueixen el soroll i la contaminació atmosfèrica i augmenta la qualitat de vida. Per tant, compartir l’espai públic aporta nombrosos beneficis a la societat.

És per això, que des de fa anys, l’Ajuntament de l’Eliana desenvolupa diferents actuacions emmarcades dins de la seua Agenda Urbana Local i avalades pels diferents consells de participació per a oferir carrers més segurs, que prioritzen el vianant. Així, podrem parlar al llarg d’aquesta setmana sobre carrils bici, sendes ciclopeatonals, conversió en zona de vianants de carrers i, per descomptat, espais més amplis per a passejar; entre molts altres.

També s’ha programat una activitat per a diumenge que ve, 22 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial sense Cotxes.

La plaça del País Valencià acollirà una activitat familiar on la policia ensenyarà als més xicotets les normes bàsiques de circulació i permetrà sensibilitzar-los en la cura del medi ambient, utilitzant el transport públic o mitjans no contaminants.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà