L’Eliana proposa a Educació un Centre Integral de Formació Professional

Eliana educación

Alleujaria la situació de l’actual institut

L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, s’ha reunit amb el director general d’Infraestructures Educatives de la Generalitat, José Manuel Lanera, per a abordar la reforma i remodelació del col·legi El Garbí i la construcció del nou institut.

Torrent ha proposat al responsable autonòmic la possibilitat de construir en una parcel·la pròxima a l’actual institut un Centre Integral de Formació Professional. D’aquesta forma, es desbloquejaria la resposta perquè l’IES actual (amb una reforma de les instal·lacions) albergaria les unitats de l’ESO i Batxillerat; i al seu costat; un nou centre educatiu per a Cicles Formatius donaria resposta a les necessitats de la població. A més, construir un Centre Integral de Formació Professional permetrà poder fer front a les futures demandes laborals.

“Per a nosaltres, el més important és donar resposta a la comunitat educativa. Creiem que construir un centre per a la Formació Professional és el que necessitem. Deixaríem l’actual IES per a ESO i Batxillerat i totes les persones que cursen els cicles formatius anirien al nou centre. A més, poder obrir el ventall de famílies professionals també ajudarà al fet que la nostra joventut estiga concorde a les demanda de les empreses”; ha explicat Torrent.

Així, tant la Direcció General com l’Ajuntament de l’Eliana es posaran a treballar en aquesta línia aportant els informes que siguen necessaris perquè siga estudiada per la Conselleria d’Educació i puga portar-se a terme.

La reunió també ha servit per a abordar la situació amb l’adequació i reforma de El Garbí. L’Ajuntament compta amb més de 5 milions d’euros, però li falten més de 2 milions per a poder licitar les obres. Un increment conseqüència de la pujada de preus des que es va fer el projecte inicial fins a la redacció final.

Per això, també s’ha acordat entre totes dues parts buscar la fórmula jurídica i econòmica adequada per a poder començar a realitzar els tràmits i que puguen dur-se a terme els tràmits necessaris per a la reforma del col·legi.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà