El Concert de les Bandes de Llíria homenatja al director local Álvaro Albiach

Álvaro Albiach Llíria

La Primitiva i la Unió Musical oferiran el 21 de setembre la gran cita musical de l’any

El tradicional Concert de les Bandes de Llíria de la Fira i Festes de Sant Miquel 2024 rendirà enguany homenatge al prestigiós director de la localitat Álvaro Albiach. La gran cita cultural de l’any a la Ciutat de la Música se celebrarà este pròxim dissabte, 21 de setembre, a les 22.30 hores a la plaça Major, i comptarà amb les actuacions de l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva i de la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria.

Álvaro Albiach ha exercit una intensa carrera amb invitacions d’importants orquestres, així com de les principals orquestres espanyoles, totes elles avalades per la crítica especialitzada. Compagina la seua activitat simfònica amb una important presència en el camp de l’òpera i així ha treballat en teatres i festivals de talla nacional i internacional.

Al setembre de 2012 va ser designat director artístic i titular de l’Orquesta de Extremadura, al capdavant de la qual va desenvolupar un intens treball artístic i gran qualitat que va convertir a l’agrupació en un referent nacional pel seu dinamisme i originalitat. Al juliol de 2021 va deixar la titularitat de l’orquestra extremenya, encara que ha continuat vinculat com a director convidat. I en els últims anys, ha sigut principal director convidat de l’Orquestra de València.

Ha gravat per a diversos segells discogràfics i compta, entre altres guardons, amb el premi “Melómano de Oro” de 2023.

La regidora de Música, María José Llopis, ha ressaltat que, per a Llíria, “com a Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, és un honor comptar amb músics de la talla d’ÁlvaroAlbiach, per la qual cosa en esta edició hem volgut oferir-li este merescut reconeixement a la seua trajectòria artística a través de la música que interpreten les nostres prestigioses bandes”.

L’acte s’obrirà amb la cercavila que realitzaran les dos agrupacions musicals des dels seus respectius locals socials. La Banda Primitiva, dirigida per Pedro Vicente, interpretarà “Viva el Rumbo” de CletoZabala, “HáryJános” de ZoltánKodál i “Billy, el nen” d’Aaron Copland.

La Unió Musical, sota la batuta de Vicent Balaguer, tancarà el Concert de les Bandes de Llíria amb el “Musical Apolo” d’Amando Blanquer, “Romeo i Julieta” de Prokófiev i “Spartacus” de Kachaturian, a més dels himnes de Llíria i de la Comunitat Valenciana.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà