Riba-roja destina 70.000 euros per a rehabilitació de les façanes

fachadas ribarroja

Amb un màxim de 2.000 euros en habitatges i 8.000 euros en plurifamiliars

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat les bases reguladores relatives a les ajudes econòmiques destinades a la rehabilitació de les façanes dels habitatges situats en el terme municipal. Aquesta iniciativa suposarà, també, un eix dinamitzador de l’economia local a través de les obres que realitzaran les diferents empreses de construcció i obres en els habitatges beneficiaris d’aquesta convocatòria.

La partida pressupostària que finançarà aquest programa urbanístic aconsegueix en total els 70.000 euros, que es destinaran a les façanes dels habitatges unifamiliars i plurifamiliars situades en sòl urbà de Riba-roja de Túria. En tots dos casos, les obres subvencionables han de correspondre a totes les façanes que donen a la via pública, de manera que queden excloses les mitgeres.

Les actuacions que s’inclouen en aquesta línia de finançament consisteixen en la reparació o execució de revestiments de façanes, com el cas d’esquerdejats, guarnits i semblants, queden exclosos els revestiments de pedra complets en façana. Només es consideraran actuacions subvencionables els revestiments de pedra en zones concretes com el sòcol o el contorn de buits.

Les bases reguladores preveuen, també, el finançament de la pintura de les façanes i els seus elements de fusteria i reixes, els elements ornamentals per a ocultar les canalitzacions i els cablejats que discorren per les façanes i altres elements puntuals com els escopidors o les peces de rematada. S’afigen, a més, les obres als balcons o terrasses cobertes, si bé només s’inclouen les reparacions del revestiment de paràmetres verticals, sempre que els mateixos es troben a menys d’1 metre de l’alineació del vial.

La iniciativa de Riba-roja de Túria, que es durà a terme a través del règim de concurrència competitiva, té prevista el finançament en el cas d’habitatges aïllats, que es destinaran a la rehabilitació dels tancaments de les parcel·les que donen al vial, al mateix temps que s’exclouen les façanes que donen a l’interior de les parcel·les. Es regula, també, el color dels materials i la composició de la façana, que haurà d’harmonitzar amb l’entorn, fins al punt que el seu incompliment pot ser motiu d’exclusió després de l’avaluació dels serveis tècnics municipals.

Els titulars dels immobles que ja hagen sigut beneficiaris d’aquestes ajudes per al mateix immoble en les últimes cinc convocatòries anteriors no podran accedir a cap de les subvencions econòmiques previstes en les citades bases reguladores. A més, serà necessària la prèvia obtenció de la pertinent llicència d’obres o declaració responsable d’obres abans de la seua execució.

El pressupost protegit de l’actuació estarà format pel cost de les obres que es calcularan a partir del pressupost d’execució de les obres, en cap cas podran superar els establits en la base de preus oficial. S’inclou el pressupost d’execució material, les despeses generals i el benefici industrial, exclòs l’impost del valor afegit (IVA), les taxes municipals o l’impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO).

La quantia de les ajudes serà del 50% del pressupost protegit de l’actuació, amb un import màxim de 2.000 euros per habitatge i un màxim de 8.000 euros en el cas dels edificis plurifamiliars. Les bases preveuen aquelles situacions en les quals el cost de les obres fora inferior al cost aprovat d’acord amb la documentació aportada pel beneficiari, de manera que quedarà recalculada proporcionalment.

Entre els criteris d’adjudicació cal destacar l’estat de conservació de les façanes amb un màxim de 35 punts com a màxim en funció del tipus de revestiment i el seu estat de conservació, l’antiguitat de l’edificació amb altres 15 punts com a màxim, les actuacions a executar per empreses locals preveu altres 10 punts, les façanes que donen a espais públics altres 10 punts, els immobles situats en sectors gestionats i completament urbanitzats suposarà altres 20 punts i si l’immoble disposa de l’informe d’avaluació obtindrà 20 punts.

La regidora d’Urbanisme de Riba-roja de Túria, Teresa Pozuelo, ha subratllat que aquesta línia de finançament “s’inclou en el model de municipi basat en el sosteniment ambiental, en l’eficiència energètica i en un urbanisme realista i harmoniós amb el seu entorn, en el qual es protegeix l’essència de poble de tota la vida i, per això, des de l’ajuntament ajudem en la seua conservació i manteniment”.

 

 

 

 

 

 





Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà