Olocau gaudeix del millor western amb el curt ‘Unos tragos de más’

cortometraje Olocau

Va servir com a homenatge a Salvador Hueso

Olocau ha acollit la projecció i el cinefòrum del curtmetratge ‘Unos tragos de más’. L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament, va omplir el Saló d’Actes i va permetre que els assistents gaudiren d’una sessió del millor ‘western’ amb els autors de la cinta.

Entre els assistents, van estar, en representació de la Corporació Municipal, les regidores Desa Vilaplana i Olga Brínquez i l’alcalde, Antonio Ropero, qui va destacar el for tvincle de l’obra amb la localitat, va parlar de les memòries que ens porten les pel·lícules del gènere ‘spaghetti western’ de sessions en companyia de familiars, i va qualificar l’acte com un que “va més enllà del cine” per l’homenatge a Salvador Hueso Llinares, veí del municipi que va morir recentment.

Després, Salvador Hueso, guionista i actor del curtmetratge, va pronunciar unes emotives paraules de record al seu pare, qui va participar en el projecte. Aixímateix, en la seua intervenció, va fer menció al suport rebut per part de la seua família i va agrair l’estima mostrada pel poble d’Olocau en tot moment.

L’obra rodada a Montserrat recull els aspectes més característics de les pel·lícules de l’oest i que té com a gran referent el llegat del director, guionista i productor italià Sergio Leone.

El resultatés una cinta la història de la qual té lloc a la ciutat d’Olok-Cow i que compta amb una cuidada producció (fruit d’unany de treball). En ella, els diàlegs, la música, l’ambientació i el vestuari ratllen a un excel·lent nivell, la qual cosa l’ha portada a ser seleccionada en nou festivals i a obtindre quatre premis (en les categories ‘Judge’s Choice Awards’ i ‘Bestof Westerns’ del Tucumcari Film Festival 2023 dels Estats Units; ‘Best Western Short Film’ en el Seashell International Film Festival de Lazio, a Itàlia; i finalista en el Golden Dust Film Festival de Sonora, a Mèxic).

Després de la projecció, Salvador Hueso i Luis Valls (director i coguionista) van dialogar amb els assistents i respondre les seues preguntes. Van parlar de tot el procés que els va portar fins a la finalització del curtmetratge i dels obstacles que van haver de superar per a aconseguir el nivell de qualitat que presenta l’obra.

A més, van animar als membres de l’equip presents en el Saló d’Actes a acompanyar-los en esta última part de l’esdeveniment per a compartir amb ells el reconeixement que el públic els va donar pel seu extraordinari treball.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà