Olocau acull la presentació del llibre ‘Cómo sobrevivir a Gato Blanco’

libro Olocau

L’autora María Tello va parlar del projecte solidari ‘El diario de Etna’

La Biblioteca Municipal d’Olocau va acollir la presentació del llibre ‘Cómo sobrevivir a Gato Blanco’, organitzat per l’Ajuntament i l’associació Animalistas de Olocau, en el qual l’autora, María Tello, va parlar sobre l’obra, la seua activitat dins del món de la protecció animal o les seues vivències personals amb gats rescatats, entre altres temes.

En representació de la Corporació Municipal, hi va estar present la regidora d’Educació, Cultura i Joventut, Desa Vilaplana, qui va ser l’encarregada d’obrir l’esdeveniment i de donar la benvinguda a Tello. A continuació, l’escriptora madrilenya va abordar diferents aspectes relacionats amb la seua última novel·la.

En primer lloc, va voler destacar que el seu gat Platón és el protagonista (a l’igual que Etna, en ‘El diario de Etna’) i que la motivació per a escriure les dos obres prové de la seua experiència de 15 anys en un alberg municipal de Guadalajara. Una experiència que li va fer reflexionar sobre noves formes d’ajudar les persones que rescaten animals abandonats i cuiden d’ells.

Així, va assegurar que, mentres que els objectius del seu primer llibre eren donar suport a les associacions animalistes amb els ingressos obtinguts i homenatjar els rescatistes, en el segon se sumaven a estos propòsits, la conscienciació, la visibilització i la dignificació de tots els implicats en la protecció dels animals, i el reconeixement als qui avisaven els rescatistes i romanien al seu costat durant la intervenció.

Igualment, va haver-hi espai per a introduir la trama de les dos novel·les i de tractar alguns dels temes que s’aborden (com el procés de rescat i la posterior acollida, l’adaptacióa la llar i als altres animals de la casa, o els vincles que es creen amb altres gats). Una realitat comptada de manera amable perquè xiquets i adolescents puguen també conéixer-la.

María Tello va presentar també el projecte solidari anomenat, com el seu primer llibre, ‘El diario de Etna’. Una iniciativa per a ajudar a associacions de tot el país que gestionen colònies felines i que és el motiu pel qualva estar ahir en el municipi, ja que el recaptat amb la venda d’exemplars de la novel·lava estar destinat a Animalistas d’Olocau.

A més, va animar a Neus Moreno, presidenta de l’associació, a explicar al públic la tasca de cura de gats, així com de formació i sensibilització, que duen a terme.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà