Èxit del Trofeu Elisa Tarazona de pilota femení en Riba-roja

pilota valenciana Ribarroja
Galeria 4 Fotos
pilota valenciana
pilota valenciana Ribarroja

El trinquet El Rullo va proclamar a les guanyadores de raspall femení, Ana i Anabel

El Trinquet Municipal El Rullo ha sigut testimoni d’una celebració històrica amb la final de l’I Trofeu ‘Elisa Tarazona’ de pilota valenciana femení, on l’equip blau, format per Ana i Anabel, es va alçar amb el trofeu després d’una emocionant final contra l’equip roig, compost per Aina, Amparo i Isabel.

Després de la disputa de dos semifinals intenses, Ana i Anabel van assegurar el seu lloc en la final després d’una gran actuació enfront de Natalia, Mar i Marina, igual que els seus contrincants, Aina, Amparo i Isabel qui van véncer prèviament a Clara, Myriam i Jùlia.

La gran final va ser una batalla d’estratègies i esforç en el qual el primer joc va ser per a l’equip blau, però l’equip roig va igualar ràpidament el marcador. A partir d’eixe moment, Ana i Anabel van aconseguir un avantatge que les va deixar a un sol joc de la victòria.

Encara que l’equip roig va intentar remuntar i reduir la distància, no va ser suficient per a fer-se amb el trofeu. Finalment, Ana i Anabel van ser coronades campiones del torneig, rebent el trofeu de mans de la mateixa Elisa Tarazona, en un emotiu reconeixement a aquesta pionera de l’esport.

Elisa Tarazona, va expressar la seua emoció per aquest reconeixement: “És un honor que al teu poble et reconeguen i a més posen el teu nom en un trofeu de pilota valenciana, sobretot per a promoure l’esport femení en alguna cosa tan nostre com és la pilota”. Va recordar amb afecte a la seua besàvia, Elisa Castillo, “una dona valenta que, després de quedar-se viuda amb set fills, va emprendre el projecte de construir el trinquet de Riba-roja, que després va continuar la meua àvia Carmen. Des que vaig nàixer i tinc coneixement, em vaig criar en el trinquet”.

Elisa també va voler destacar la importància de fomentar l’esport inclusiu i va animar a les xiques joves: “Cal apostar per l’esport, que és salut, i apostar per l’esport inclusiu. Anime a les xiques al fet que no tinguen por, ni objecció, i que siguen valentes per a jugar al que elles vulguen. Que ningú els diga el que han de fer, però per a prendre eixa decisió també és important comptar amb el suport de les institucions”.

Pedro López, vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana, va ressaltar la importància del torneig: “Per a la Federació, aquest trofeu és molt important, sobretot per a l’esport femení de la pilota. Ací hem comptat amb les millors jugadores de la lliga professional femenina”. López també va elogiar les instal·lacions de El Rullo: “Ara com ara és una instal·lació molt viva, amb molta lluminositat i ben aclimatada. La coberta retràctil aporta una frescor que no tenen uns altres trinquets. Estem molt contents d’acompanyar a l’Ajuntament en aquest primer trofeu”.

Luis Cervera, director general d’Esports de la Generalitat, va reafirmar el compromís del govern autonòmic amb l’esport: “Fem costat en general a tots els esports, especialment la pilota, que és una disciplina autòctona. Recolzem tant la competició professional com la base i la seua organització, ja que esdeveniments com aquest són fonamentals per a mantindre viva la nostra tradició esportiva”.

“Aquest trofeu no sols ha destacat pel seu alt nivell competitiu, sinó també per la seua important funció en la visibilització de l’esport femení en la pilota valenciana. Podem definir aquest esdeveniment com un pas avant en la promoció de la igualtat i la inclusió en l’esport”, va concloure l’alcalde Robert Raga.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà