Serafín Castellano accepta 2 anys i 7 mesos de presó pel càrtel del foc

serafin castellano

L’ex conseller ha aconseguit un acord amb la Fiscalia Anticorrupció

L’exconseller valencià del PP Serafín Castellano ha acceptat hui en el judici una pena de dos anys i set mesos de presó en reconéixer la seua participació en processos irregulars d’adjudicació de contractes d’extinció d’incendis en el sector de la navegació aèria.

En el judici, celebrat a Madrid, han arribat a acords de conformitat amb el fiscal dotze dels setze acusats, entre ells el polític de Benissanó, que va ser conseller autonòmic entre 1999 i 2014, delegat del Govern a la Comunitat Valenciana i dirigent del PP valencià. La Fiscalia demanava en un primer moment 21 anys de presó.

Entre els acusats que han aconseguit un acord de conformitat amb la Fiscalia Anticorrupció es troba també l’empresari Vicente Huerta, que ha acceptat una pena de tres anys i cinc mesos de presó en reconéixer els fets a canvi d’una rebaixa de la qual sol·licitava el fiscal, que era de 25 anys de presó, segons informa Efe.

En l’acte pel qual la Sala penal va confirmar el processament dels encausats, al novembre de 2022, recordava que el jutge instructor, en processar a un conjunt de persones entre empresaris de la navegació aèria, autoritats o funcionaris, va descriure pràctiques «amb ànim de lucre» per a «alterar els termes de la normal concurrència en els processos de contractació i adjudicació pública», corrompent mitjançant presumptes suborns.

Els empresaris i les seues companyies s’haurien repartit geogràficament el mercat de la contractació pública en el sector, així com els procediments concrets de contractació, fins i tot mitjançant progressives reunions en les quals preestablien quines societats concorrerien, en quines zones d’influència i les successives compensacions i liquidacions econòmiques dins del propi càrtel.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà