Sant Antoni de Benaixeve aprova el seu nom en valencià

ayuntamiento san antonio de benageber

Guanyem SAB aconsegueix la toponímia bilingüe

En el ple de Sant Antoni de Benaixeve va aprovar ahir la moció de Guanyem SAB per a què el municipi del Camp de Túria inicie el procés per adquirir la doble denominació valencià/castellà.

Segons el portaveu de la coalició, Pau Andrés, “tot i que el nostre orige està emmarcat en la Serrania i en una zona castellanoparlant, amb el desplaçament dels anys 50 s’emmarcarem en una comarca valenciano parlant depenent aleshores de Paterna”.

De fet, ha afegit, “començarem a funcionar progressivament en una manera bilingüe: les escoles funcionen dins del districte escolar de predomini valencià, l’Ajuntament utilitza en les seues comunicacions la forma bilingüe i cada vegada son més els veïns i associacions que gasten de manera regular la nostra llengua”.

Per tant, segons el també diputat provincial de Compromís “era el moment de demanar la doble denominació, com anaven utilitzant sistemàticament moltes entitats com les falles, el Centre d’Estudis Locals o la societat musical, i així ho recomana l’Acadèmia Valenciana de la llengua”.

Amb aquesta proposta junt amb l’oficialització de l’escut i la bandera, Andrés va afirmar que “en Guanyem tenim la intenció que en aquesta legislatura s’assenten les bases d’una població que sols té 27 anys com a poble independent i que ha d’augmentar exponencialment el seu sentiment de pertinença”.

El ple també ha aprovat la incorporació al Consorci de Bombers provincial i iniciar la regulació de la millora i manteniment de les colònies felines a la població, d’acord amb la darrera Llei Estatal de Benestar Animal.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà