9 d’Octubre: art immersiu, drons i 21 concerts

9 d'octubre

La Generalitat presenta els actes i la imatge institucional pel Dia de la Comunitat Valenciana

Experiències immersives amb obres d’arts valencianes, un espectacle de drons i concerts de vint-i-un grups de música són algunes de les novetats de la programació que la Generalitat ha organitzat de l’1 al 9 d’octubre amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana, el dimecres de la setmana vinent.

El *president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha presentat aquest dilluns els actes i la imatge institucional pel 9 d’Octubre, creada pel dissenyador Eduardo del Frare, que mostra un drac alat, amb les ales obertes “que permeten volar en llibertat” i les ales que es repleguen per a cobrir i protegir.

Mazón ha convidat a celebrar “tots junts” aquesta “data simbòlica carregada d’història, d’identitat i de valors que expliquen el que som”, i ha comparat la imatge que il·lustra el cartell d’enguany amb l’esperit dels valencians “lliure i protector”.

Eduardo del Frare ha explicat que el cartell inclou al costat del drac alat, guardià simbòlic de la Comunitat Valenciana, la bandera, la corona i l’escut, els elements identitaris d’aquesta terra, i simbolitza “l’esperit indomable i festiu” de la Comunitat.

Portes obertes amb art immersiu
De l’1 al 7 d’octubre podrà visitar-se el Palau de la Generalitat per a conéixer la seu del Consell i gaudir d’una experiència immersiva amb obres pictòriques de l’històric edifici: ‘El Tribunal de les Aigües de València’, de Bernardo Ferrándiz, i ‘La Ferida del Rei don Jaime en la Conquesta de València’, de Salvador Martínez Cubells.

Del 4 al 6 d’octubre es podran degustar els dolços típics de Sant Donís en la ‘Gastroneta’ situada al carrer Cavallers de València, enfront del Palau de la Generalitat.

Com a novetat enguany, el 4 d’octubre a les 21.30 hores s’oferirà un espectacle de drons que sobrevolaran el cel de la Marina de València.

El dissabte dia 5 es projectarà sobre la Torre *Vella del Palau, a les 22.30 hores, els vídeos participants en la primera edició del Concurs Internacional d’Històries Mapeadas, i el dia 8 es projectarà un ‘videomapping’ cada 15 minuts, entre les 21.30 i les 23.30 hores.

Per al públic infantil, el dissabte 5 d’octubre s’ha programat una fira circense en la plaça Gabriel Miró d’Alacant, una fira medieval al carrer Cavallers de València, una ‘kermesse’ en la plaça de les Aules de Castelló de la Plana i un ‘atelier’ de jocs en la plaça de Baix d’Elx.

Festival ‘Som de la Terreta’
El dissabte dia 5 se celebrarà el Festival ‘Som de la Terreta’, dirigit a tots els públics, que oferirà d’11 a 15 hores tallers, activitats infantils i degustar productes gastronòmics, i a la vesprada, des de les 16 hores, es donarà pas als concerts.

A Alacant actuaran Abraham Mateo, Colomet, Hey Kid, La La Love You, Marlon, Pignoise i Taburete. En València, Funzo and Baby Loud, Íñigo Quintero, Itaca Band, Maldita Nerea, Marlena i Samurai. I en Vila-real, Álex Ubago, Belén Aguilera, Beret, Cactus, Chanel, Depol, Jazzwoman i Nena Daconte.

Les entrades per a aquests esdeveniments musicals tindran un cost de dos euros, import que serà donat íntegrament a una associació benèfica amb la finalitat de secundar econòmicament la seua activitat.

El festival ‘Som de la Terreta’ de la ciutat d’Alacant se celebrarà en el Moll XII del Port; el de València en la Ciutat de les Arts i les Ciències, i el de Vila-real al parc de la Mayorazga.

Les bandes de música protagonitzaran el matí del diumenge 6 d’octubre amb concerts a les 12 hores, de manera simultània a Alacant, València, Castelló de la Plana i Elx, i en la matinada del 8 al 9 d’octubre es dispararan els castells de focs artificials a València, Alacant, Castelló i Elx.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà