Condemnen a 2 anys d’internament al menor que va extorquir a Francis Montesinos

El menor de 17 anys ha admés els fets

El menor de 17 anys que va extorquir al dissenyador valencià Francis Montesinos i li va amenaçar amb difondre un vídeo de contingut sexual ha sigut condemnat a 2 anys d’internament i al pagament (ell o els seus tutors legals) de 5.000 euros en concepte de responsabilitat civil.

L’acusat, que actualment té 17 anys, ha admés els fets pels quals l’acusava la Fiscalia i l’acusació particular i haurà de complir 18 mesos d’internament efectiu i altres 6 de llibertat vigilada per tres delictes d’amenaces, un d’aplanament, un contra la intimitat, robatori amb violència i dos delictes lleus de lesions.

Un altre dels menors implicats en aquests fets, que actualment té 16 anys, ha sigut condemnat per amenaces a 7 mesos de llibertat vigilada.

La sentència, a la qual ha tingut accés EFE, és ferm, per haver-se aconseguit per conformitat, i contra aquesta no cap cap recurs.

En l’apartat de fets provats es fa constar que el primer dels menors “de mutu acord amb un major d’edat” va enviar un missatge el 2 de setembre de 2022 al dissenyador dient-li, entre altres coses, que li volia conéixer perquè li semblava molt bonic.

Montesinos li va convidar a la seua casa amb l’excusa d’ajudar-lo en una mudança i un dia després tots dos van mantindre una trobada sexual que el menor, ocultant la seua edat real, va gravar sense el coneixement ni consentiment del dissenyador.

El menor, en col·laboració amb un major d’edat, va demanar a Montesinos un milió d’euros a canvi de no difondre aquest vídeo, però el dissenyador es va negar al pagament i el va informar de la seua intenció d’acudir a la Policia.

Va ser en aquest moment quan el menor va revelar la seua edat real i en els dies posteriors va continuar reclamant diners a canvi de mantindre ocult el referit vídeo.

Com Montesinos no va accedir a les seues exigències, el 25 de setembre de 2022 el menor va accedir sense autorització a l’habitatge de l’artista, es va dirigir al seu dormitori i li va reclamar diners, però va marxar sense aconseguir-ho.

Al no accedir a les pretensions del menor i del major d’edat també implicat en aquests fets (però en una altra causa judicial) tots dos “van planejar donar-li un escarment, per al que van acordar amb altres dos individus majors d’edat facilitar-los el domicili de Montesinos”.

Aquests dos adults van accedir a l’habitatge en la vesprada del 2 d’octubre amb el rostre cobert per passamuntanyes i guants de treball, portant un d’ells un pal llarg de fusta amb la punta en forma de forqueta.

Després d’emmordassar a l’assistent de Montesinos, van accedir a l’habitació en la qual es trobava el dissenyador per a colpejar-li i immobilitzar-li. Posteriorment van registrar la casa a la recerca de joies i diners, encara que de manera infructuosa, segons refereix la sentència.

Montesinos va aconseguir prémer un botó instal·lat en el seu *mesita que fa sonar un dispositiu a casa dels seus veïns -per si necessita ajuda- i que va fer fugir als assaltants.

El dissenyador ha comptat amb la representació legal del despatx d’advocats *Castrillón Zapata en aquest judici.

En referència a aquests mateixos fets, el mes de març passat el Jutjat d’Instrucció 5 de Llíria (València) va acordar l’arxiu provisional de la causa que es va obrir contra el dissenyador Francis Montesinos per un suposat delicte contra la llibertat sexual dels menors

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà