El Centre Cívic de Bétera acull una Jornada de Projectes Europeus

Organitzada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies

El Centre Cívic de Bétera ha acollit la Jornada “Experiències Locals Inspiradores: Projectes Europeus en la Comunitat” organitzada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

Una jornada que han inaugurat l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío i el Vicesecretari de la FMVP, Modest Martínez i que ha reunit a més de 70 assistents entre Alcaldes, regidors i tècnics municipals interessats a gestionar els fons que la Unió Europea ofereix als Ajuntaments.

Verdevío, acompanyada per part del seu Equip de Govern, ha sigut l’encarregada de donar la benvinguda a tots els assistents indicant que “aquesta jornada constitueix una oportunitat única per a reflexionar sobre el paper essencial que exerceixen els projectes finançats per la Unió Europea en el desenvolupament i futur dels nostres municipis” i ha continuat “gràcies als fons europeus, podem posar en marxa iniciatives que promouen millores concretes en les infraestructures i els serveis que oferim als nostres ciutadans, millorant la seua qualitat de vida en àmbits tan diversos com l’educació, la cultura, les nostres tradicions, la mobilitat o la gestió de l’espai públic, entre altres”.

Experiències de l’administració local
La primera part del matí s’ha desenvolupat amb una Taula redona en la qual ha participat la regidora de Fons Europeus de l’Ajuntament de Bétera, Diana Zaragozá, qui ha posat en valor la importància de posar en marxa projectes europeus en municipis com Bétera “perquè és una manera d’acostar Europa a l’àmbit local i perquè molts d’eixos projectes redunden en molts beneficis per al nostre municipi i els nostres habitants” i a més ha explicat els projectes europeus que s’han posat en marxa fins al moment a Bétera destacant “l’èxit de participació en les iniciatives on ha participat la joventut beterense”.

Una tertúlia que ha comptat també amb la participació de tècnics municipals de Quart de Poblet, Rafelbunyol, Riba-roja i Manises que han compartit la seua experiència europea.

La segona part de la jornada ha sigut a càrrec de Jessica Castillo, CPI Europe, qui ha parlat de les oportunitats per a la innovació municipal del programa Horizon Europe. I també han compartit la seua experiència Lorena Núñez i Pedro Castillejo, de Sequoia Pro, que realitzen un acompanyament integral a l’Administració Local en l’execució de projectes europeus.

La jornada ha acostat Europa a les administracions locals i els ha animat a participar en la consecució de Fons Europeus que milloren les seues poblacions.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà