Llíria participa en el Festival Open House València

festival Open House Llíria

El Festival d’Arquitectura i Patrimoni Open House València (OHV) 2024 obrirà al públic, durant este mes d’octubre, les portes amb centenars d’activitats, visites guiades urbanes a monuments, edificis i llocs emblemàtics, amb la finalitat d’acostar el valuós patrimoni constructiu històric i cultural al gran públic.

El regidor de Turisme de Llíria, Paco García, ha explicat que la capital del Camp de Túria “torna a ser un dels municipis convidats, per segon any consecutiu, per a participar en este esdeveniment internacional, en el qual en esta edició se sumen les localitats de Cocentaina i Banyeres de Mariola”.

García ha assenyalat que, enguany, “s’obriran cinc edificis monumentals de la ciutat de Llíria de manera permanent al llarg del cap de setmana del 19 i 20 d’octubre, comptant amb diferents rutes i visites guiades gratuïtes, així com la celebració d’un esmorzaret típic de la localitat el dissabte 19 al matí”. “Algunes rutes i visites tindran la singularitat que estaran acompanyades per actuacions musicals amb la participació d’intèrprets locals”, ha afegit.

El Jardí Botànic de València va ser l’escenari de la presentació d’esta edició de 2024 del Festival OHV, on l’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, va tindre l’oportunitat de presentar al públic assistent l’oferta arquitectònica de la ciutat amb els 13 monuments declarats Bé d’Interés Cultural (BIC), que, al costat de la música i la gastronomia local, fan del municipi un lloc de referència turística i un atractiu per a nous visitants.

Segons l’alcalde, l’OHV “és una finestra al món, en la qual Llíria se situa per a oferir el millor del seu patrimoni, gastronomia i cultura musical, elements que fan de la nostra ciutat un emblema de singularitat i suposen un potencial per al turisme cultural”.

 La directora del’Open House València, Sara Portela, va destacar que este “ha sigut un any de grans fites per al festival, ja que l’organització d’esdeveniment ha sigut seleccionada en els Premis d’Arquitectura del CSCAE, i ara, en el pla europeu, com partners del projecte Open House Europa, hem sigut triats per a formar part de la xarxa europea, de la qual només formen part 12 ciutats”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà