250 músics de huit bandes per a celebrar l’arribada del 9 d’Octubre

9 d'octubre diputacio

La plaça Manises ha acollit el concert organitzat per la Diputació de València

La Diputació de València ha reunit hui en la plaça Manises a 250 músics per a celebrar l’arribada del 9 d’Octubre, en el marc del programa d’activitats de la corporació provincial per a commemorar el Dia de la Comunitat. Els músics, pertanyents a nou bandes de València i quatre comarques, han ocupat la plaça agrupats per instruments i han interpretat tres peces baix la batuta del mestre Juan José Navarro.

L’Himne Regional, amb la veu del tenor Vicente Ombuena, ha tancat el ‘Sona la Música’, l’acte organitzat per la delegació de Bandes que dirigix el diputat Ricardo Gabaldón, a qui ha felicitat el president de la Diputació, Vicent Mompó, per “l’extraordinari treball que està realitzant per a promocionar la música de banda tant a nivell nacional com internacional, i per descomptat en la nostra terra, on la música és sempre protagonista i una de les nostres principals senyes d’identitat”.

Mompó ha presenciat un acte en el qual han participat la Banda Juvenil l’Artística de Buñol, la Unió Musical de Godelleta, la Banda Santa Cecilia de Yàtova i la Unió Musical de Yàtova, a la comarca de l’Hoya de Buñol; la Unió Musical Utielana, de la plana Utiel-Requena; la Familiar de Benissanó, des del Camp de Túria; el Centre Instructiu Musical de Mislata, de l’Horta Sud; i la Societat Musical Unió de Tres Forques i el Centre Instructiu Musical de la Banda de Torrefiel, en representació de les agrupacions musicals de la ciutat.

El president de la Diputació ha agraït a tots els músics la seua participació i ha destacat que este tipus d’actes “són l’essència de la nostra terra, del que som com a poble. La música està present en cada festa i en cada celebració, perquè el so de les nostres bandes fa més especial, si cap, cada moment de la nostra memòria col·lectiva”.

D‘Amparito Roca a l’Himne Regional

El concert de plaça Manises s’ha iniciat amb la interpretació d’Amparito Roca, del mestre Jaume Teixidor. A continuació ha sonat el València de José Padilla, amb la veu de Vicente Ombuena. I per a acabar, l’Himne Regional del mestre Serrano acompanyat per la veu del tenor valencià. “Un autèntic luxe que demostra que no ens equivoquem a l’hora de potenciar la delegació de Bandes de Música per a promoure i protegir esta meravellosa herència”, ha assenyalat el diputat Ricardo Gabaldón.

Per part seua, el president Mompó ha apuntat que en la Comunitat Valenciana “tenim més societats musicals que municipis, la qual cosa posa de manifest que la música és molt més que una tradició; és un mode de vida, una passió que compartim de generació en generació i que vertebra el teixit social dels nostres pobles i comarques”. “A poques hores del 9 d’Octubre, és important recordar que la música ha sigut sempre una part essencial de la nostra història”, ha conclòs Mompó.

El Passacarrer de les Comarques

La programació del 9 d’Octubre de la Diputació de València continuarà este dimarts amb una nova edició del Passacarrer de les Comarques, que tindrà lloc a partir de les 18 hores. Organitzat per la corporació provincial a través de València Turisme, l’acte començarà a les Torres de Serrans i finalitzarà en plaça Manises. Participaran, entre altres, el Tio de la Porra de Gandia, la Dansà de Quatretonda, el Grup de Dansadors de l’Alforí, el Grup d’Albaes ‘Cantar per Cantar’ de Meliana, el Ball de l’Àguila d’Ontinyent i els Cabuts de Bocairent.

Un total de 300 persones participaran en este passacarrer que la Diputació ha convertit en un dels actes de referència en vespres del 9 d’Octubre.

El Saló de Reines de la corporació provincial exhibix fins al 14 d’octubre l’exposició ‘El 9 d’Octubre, la nostra festa’, amb més de 60 fotografies i una pintura de Josep Maria Fenollera. L’accés és lliure entre les 10 i les 14 i les 16 i les 20 hores.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà