Riba-roja formalitza 7.444 contractes laborals en el primer semestre

El 40’9% són indefinits després de la reforma laboral

Riba-roja va formalitzar un total de 7.444 contractes laborals al llarg del primer semestre de 2024, segons les estadístiques publicades per Labora, l’entitat autonòmica dependent de la Generalitat Valenciana encarregada de la formació i l’ocupació. Estes xifres es completen amb les 20.668 afiliacions a la Seguretat Social que s’han registrat en els primeres cinc mesos de l’any.

El nivell dels contractes laborals que s’han formalitzat a Riba-roja de Túria ha aconseguit el seu màxim en este primer semestre de l’any en constatar-se un total de 1.410 contractes en el mes de juny passat, enfront dels 1.145 que es van registrar a principis de l’actual any, al gener amb 1.145 contractes. A més, els contractes de formació s’han triplicat al juny en registrar-se 18 enfront dels 5 contractes de maig.

Les xifres de Labora tracen una línia ascendent en la formalització dels contractes indefinits que aconseguixen ja el 40’9% enfront del 57’13% de contractes temporals que van tindre lloc a Riba-roja de Túria al juny. L’augment dels contractes de caràcter indefinit coincidix en el temps amb l’aprovació per part del Govern de la reforma laboral que va entrar en vigor a mitjan any 2022.

Les estadístiques corresponents a enguany en la contractació laboral demostren un ascens progressiu al llarg de l’exercici de 2024, amb un punt d’inflexió a partir dels mesos de febrer i març en passar dels 1.093 als 1.031 respectivament i, des d’este punt, fins als 1.387 contractes laborals registrats a l’abril passat. Finalment, al juny passat es va ratificar esta tendència amb els 1.410 contractes.

Les contractacions a Riba-roja de Túria el mes de juny passat seguixen el mateix camí que en la resta de la Comunitat Valenciana, amb una variació positiva entre maig i juny, en formalitzar-se altres 123.508 contractes, és a dir, un increment del 5’79% en sumar-se altres 6.755 contractacions en el citat període de temps. A Riba-roja de Túria, dels 1.410 contractes 948 van correspondre a homes i els restants 462 a dones.

El sector dels servicis ocupa el primer lloc en nombre de contractes realitzat a Riba-roja de Túria al llarg dels últims mesos, amb 1.009 contractes al juny passat, seguit dels 368 contractes corresponents al sector de la indústria, els 29 en el sector de la construcció i, finalment, els 4 de l’agricultura. A més, 1.047 contractes es van realitzar a jornada completa i els restants 363 van ser a temps parcial.

Paral·lelament, el nivell d’atur a Riba-roja de Túria s’ha reduït en altres 107 persones entre gener i juny passat, en passar dels 1.360 als 1.253 aturats, respectivament, en tots dos períodes de temps. El sector dels servicis és el que major demanda concentra amb 941 aturats, seguits dels 150 de la indústria, els 93 de la construcció i els 24 de l’agricultura.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que les xifres conegudes sobre el món laboral en la localitat “tracen una línia positiva que s’ha seguit al llarg del present any, amb una disminució del nivell d’aturats i un increment de les afiliacions a la Seguretat Social fins a aconseguir nivells rècord que mai s’han succeït en la nostra localitat, per això, hem de continuar en l’acarona línia d’esforç i treball per a reduir l’atur entre els nostres veïns”

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà