L’Eliana commemora el Dia Mundial de la Salut Mental

cartel eliana

Els problemes de salut mental tenen un impacte directe en els llocs de treball en augmentar l’absentisme, reduir la productivitat i augmentar els costos de l’atenció mèdica. No obstant això, l’estigma i la falta de conscienciació sobre la salut mental persisteixen com a barreres per a abordar aquest problema en el lloc de treball. La depressió i l’ansietat per si soles donen com a resultat la pèrdua d’aproximadament 12 mil milions de dies laborals cada any.

L’Ajuntament de l’Eliana, com en anys anteriors, se suma a la commemoració d’aquest Dia Mundial de la Salut Mental i emprén una sèrie d’accions per a visibilitzar les malalties mentals i el seu impacte en l’entorn laboral com a primer pas per a pal·liar un problema que afecta gran part de la societat.

Hui 10 d’octubre, el balcó de l’Ajuntament llueix una pancarta per a recordar a tota la ciutadania la magnitud d’aquest problema i que les possibles solucions són una labor conjunta de tota la societat.

Des de la Regidoria de Serveis Socials s’ha presentat la programació d’actes que es concentraran entre el 21 i 25 d’octubre, començant amb la inauguració d’una exposició de fotografia i pintura que estarà penjada entre eixes dues dates a la Casa de la Cultura Josep María Àngel.

El mateix dia 21 a les 18.15 tindrà lloc la taula redona ‘Treball i Salut Mental, un vincle fonamental’ , amb la participació d’entitats com a Prisma, Afempes, Novaedat l’Eliana i Podem Llíria.

El dimecres 23 l’associació Afempes instal·larà una taula informativa en el Mercat Municipal a les 10.00 del matí, i el dijous 24, el Centre Prisma l’Eliana farà una jornada de portes obertes d’11.30 a 13 hores en les seues instal·lacions del carrer Forces Armades 3 del municipi.

En el matí del divendres 25 es clausuraran les activitats amb una sessió de gimnàstica a les 10 hores d’Aula Gran, per a la qual es requereix inscripció prèvia en el Centre de Serveis Socials, carrer Félix Rodríguez de la Font 4 de l’Eliana. Després d’una pausa per a un aperitiu, tindrà lloc una marxa cívica des del Centre Sociocultural fins a les portes de l’Ajuntament amb l’acompanyament d’una batucada.

L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, ha declarat que ‘cal reivindicar una cultura laboral que promoga la salut mental. Les organitzacions han d’implementar plans d’acció que consideren l’ambient de treball, l’organització de les tasques i polítiques inclusives, com a horaris flexibles i sistemes de suport emocional’.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà