‘L’hora fosca’ reconstrueix el crim a      Riba-roja de Jesús Navarro

La hora fosca apunt Ribarroja

A Punt mostra la investigació per trobar els autors del segrest i assassinat

Les nits del dimarts, À Punt dissecciona pas a pas els crims més impactants dels anys recents en la Comunitat Valenciana amb el seu true crime L’hora fosca. Este dimarts 15 d’octubre, a les 22:45 hores, investigadors, familiars i membres de l’aparell judicial ajudaran a fer una reconstrucció rigorosa del crim que es va produir a Riba-roja de Túria el 2010.

Tot va començar amb l’incendi en una urbanització de Riba-roja. Els bombers revisaren la vivenda i no trobaren a ningú a l’interior. A 150 quilòmetres de distància, en un municipi de Conca, apareix el cotxe calcinat a nom del propietari d’este xalet. Jesús Navarro és el seu nom i es desconeix el seu parador.

Dels objectes que se salven en l’incendi de la vivenda es desprén que l’han escorcollada, però tot apunta que allí s’amaga un crim, perquè al bany troben roba i restes de sang. Multitud de signes de lluita, un home desaparegut i dos incendis…

Especialistes de la Policia Científica busquen evidències per a establir connexió entre els dos incendis, que no han sigut fortuïts perquè troben accelerants. Possiblement per a destruir proves, evidències o empremtes que puguen dirigir la investigació.

Hores després i a uns dos quilòmetres, un veí troba en una caseta de camp el cos de Jesús Navarro, un home de quaranta anys amb antecedents per tràfic de drogues que és conegut com el Perruquer, Steven Seagal o el Coletas.

Tenia les mans nugades a l’esquena amb cinturons i un cordó de sabatilla. Presentava nombrosos colps i una ferida per arma de foc.

Per a la investigació sobre el segrest i assassinat de Jesús Navarro serà important el testimoni d’un xiquet de deu anys, veí de la víctima, i la ubicació dels terminals dels tres escenaris del crim: el cotxe, el xalet i la casa de camp.

La policia rebrà un correu anònim enviat des d’un locutori amb pistes sobre el crim. La motivació sembla ser el tràfic de drogues, però s’han de trobar proves.

La voracitat de les flames pot contribuir a soterrar els indicis d’un crim, però encara així sempre hi ha un fil d’on estirar per a arribar a la resolució d’un cas.

El crim de Riba-roja va ser una investigació complexa, perquè el món del tràfic de drogues és opac i molt difícil d’investigar.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà